Wijkfun lanceert tweede werkjaar

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Op woensdag 20 september lanceren we het tweede werkjaar van Wijkfun in wijk Torenhof.

De eerste activiteit blijft nog even een goed bewaard geheim. Later dit najaar staan er onder meer een pannatornooi, mooimaakactie en halloweentocht op het programma. Tijdens Wijkfun kunnen kinderen elke woensdagnamiddag van 14.00u. tot 16.00u. gezelschapsspelen spelen in oc Eikenhove, onder toezicht van een vaste begeleider en een vrijwilliger of student. Tweewekelijks bieden zij er ook een activiteit, workshop of initiatie aan voor de leeftijd van de eerste en tweede graad secundair, zodat er ook een connectie blijft met de jongeren in de buurt.
Wijkfun wordt met veel enthousiasme voortgezet na een eerste positieve evaluatie. Uit die evaluatie blijkt dat er wekelijks minstens 15 deelnemers zijn, we in totaal 76 individuele deelnemers bereikten (tussen de leeftijd van 5 en 14 jaar) en Wijkfun een ideaal platform blijkt te zijn waar kinderen ideeën, bekommernissen en bijzondere gebeurtenissen kunnen delen.

Nieuws

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Gaverbeek wordt nog zichtbaarder in de stad

De nieuwe poort tot de hippodroom in Waregem zet letterlijk en figuurlijk de deuren open

voor de verdere opwaardering van de Gaverbeek. Anderhalf jaar na deze realisatie kan deel

twee van dit regionale project zijn beloop nemen. De Gaverbeek wordt tussen de Zuiderlaan

en de hippodroom zo’n 180 meter open gelegd. Later volgen ook een wandeltraject en een

aantal beleefplekken langs die nieuwe loop. De werken zullen na Waregem Koerse volgend

jaar van start gaan.