Werken Verboekt en Dikstraat

Publicatiedatum

Auteur

Stephanie Reymen

Deel dit artikel

Tussen 27 mei en 6 juni worden er onderhoudswerken uitgevoerd in Verboekt en de Dikstraat. De bestaande toplaag in asfalt wordt vernieuwd. Na vele jaren van onduidelijkheid komt er nu een structurele oplossing met fietssuggestiestroken. De bakens gaan weg. Er worden aan beide zijden okerkleurige fietssuggestiestroken aangebracht vanaf Verboekt 32, waar het fietspad stopt, tot aan de Meerlaarstraat.

De werken in Verboekt en de Dikstraat worden gefaseerd uitgevoerd. Dit om ervoor te zorgen dat de huizen niet te lang onbereikbaar zijn en zodat er een vlotte toegang is voor ondernemers, interventiediensten en diensten die zorg aan huis brengen. Het gaat over 200 huizen.

Fase 1: Frezen van de hele werfzone, plaatselijk verkeer blijft mogelijk.

Fase 2 (gele zone): asfalteringswerken in de Dikstraat tot en met Verboekt 30, waar de nieuwe fietssuggestiestroken starten. Tijdens de werken is de hele werfzone volledig afgesloten.

Fase 3 (groene zone): asfalteringswerken en aanbrengen fietssuggestiestroken in Verboekt. De werfzone is volledig afgesloten voor alle verkeer.

Fase 4 (blauwe zone): asfalteringswerken en aanbrengen fietssuggestiestroken in Verboekt. De werfzone is volledig afgesloten voor alle verkeer.

 

De aannemer zal de inwoners infomeren bij eventuele wijzigingen in de planning en de mogelijke impact hiervan op de toegankelijkheid van hun woning.

 

Nieuws uit Laakdal

Sanering van de Grote Laak

In september 2023 startten de saneringswerken aan de Grote Laak op Laakdals grondgebied. Er gaat een hele geschiedenis aan deze sanering vooraf. De vervuiling van de Laak gaat immers terug tot de jaren ’60 van de vorige eeuw. We leggen je in dit artikel uit hoe het zo lang heeft kunnen duren vooraleer er iets aan de vervuiling gedaan werd. De meerderheid van de Laakdalse inwoners heeft de Grote Laak immers nooit gekend als zuivere rivier. We gingen op gesprek bij Ludo Helsen, die zich, vanuit zijn functie als eerste burgemeester van Laakdal en later vanuit zijn functie bij Pidpa, inzette om iets aan deze vervuiling te doen.

Verkiezingsuitslag

Als cd&v Laakdal kenden we enkele spannende maanden. Maar liefst twee van onze Laakdalse cd&v-ers kwam op tijdens de afgelopen verkiezing. Tine stond op de derde plaats voor de federale lijst voor de Kamer en Chiel was de zesde opvolger voor het Vlaams Parlement. Dat ze beide een sterke campagne gevoerd hebben, staat buiten kijf. De resultaten spreken dan ook voor zich.

Trouwen in Laakdal

Misschien ging je onlangs naar een trouwfeest en heb je er binnenkort een op de planning staan. De kans is groot, want het trouwseizoen is volop bezig. Ook in Laakdal wordt er nog volop getrouwd. Het gemeentebestuur is daar uiteraard heel blij mee en zorgt er dan ook voor dat trouwen in Laakdal in stijl gebeurt en met oog voor detail.