Waregems stadsarchief opnieuw erkend als cultureel archief

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Het Waregems stadsarchief behoudt zijn kwaliteitslabel van erkend cultureel archief. Dat besliste het Vlaams Departement Cultuur, Jeugd en Media na een grondige kwaliteitscontrole eind 2022. 

Het label wordt om de vijf jaar opnieuw geëvalueerd. Het Waregems stadsarchief scoort goed op alle kernfuncties (kwaliteitsvol archief- en documentbeheer) en wordt bovendien geprezen voor de prima publiekswerking en ondersteuning aan de erfgoedgemeenschap in Waregem en de regio, zowel op vlak van cultureel, immaterieel als onroerend erfgoed.

Het Waregems stadsarchief kan al sinds 2012 pronken met het label van culturele archiefinstelling en was een van de eerste in Vlaanderen om die titel te behalen. We staan daarmee in hetzelfde rijtje als de gerenommeerde stadsarchieven van onder meer Brugge en Gent. 

Meer info? [email protected] 

Nieuws

Alle Groene Plekjes in Waregem op één kaart

Zes jaar na de eerste editie van de stadskaart Groene Plekjes is er nu een geactualiseerde versie. Deze week belandt de kaart in alle Waregemse brievenbussen. Meteen een ideale houvast om er deze zomer op uit te trekken in eigen stad.

Mural en groengevel aan stationsgebouw zorgen voor oase van kleur

Op zaterdag 6 juli werden de mural en groengevel aan het stationsgebouw van Waregem officieel ingehuldigd. Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek. Met een totaalsom van 37 000 euro investeerde de stad stevig in de verfraaiing van de stationsomgeving.

Vernieuwde visvijvers helemaal klaar

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.