Volkstuinpark Het Slekkepark krijgt twee extra tuintjes

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Op het volkstuinpark Het Slekkepark ligt een vrij perceel van 40m² dat oorspronkelijk bedoeld was als demotuin voor beheerder Tuinhier. Het perceel wordt binnenkort omgevormd tot twee extra tuintjes voor het publiek. De tuintjes worden net als de 40 bestaande tuintjes ingericht met een eigen tuinhuis en regenton. Volkstuinpark Het Slekkepark werd geopend in maart 2018 aan de Windhoek/Slekkeput. Alle 40 tuintjes waren van bij het begin meteen verhuurd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op de wachtlijst via www.waregem.be/volkstuinpark.

Nieuws

Alle Groene Plekjes in Waregem op één kaart

Zes jaar na de eerste editie van de stadskaart Groene Plekjes is er nu een geactualiseerde versie. Deze week belandt de kaart in alle Waregemse brievenbussen. Meteen een ideale houvast om er deze zomer op uit te trekken in eigen stad.

Mural en groengevel aan stationsgebouw zorgen voor oase van kleur

Op zaterdag 6 juli werden de mural en groengevel aan het stationsgebouw van Waregem officieel ingehuldigd. Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek. Met een totaalsom van 37 000 euro investeerde de stad stevig in de verfraaiing van de stationsomgeving.

Vernieuwde visvijvers helemaal klaar

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.