Kijkdagen in de tuinwijk te Houtem

Publicatiedatum

Auteur

Jan Piqueur

Deel dit artikel

In het kader van een groot renovatieproject organiseert de Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting voor de inwoners van de tuinwijk in Houtem een bezoekdag aan twee ingerichte, volledig gerenoveerde kijkwoningen.

In deze aangename groene woonwijk renoveert de Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting 242 sociale woningen de komende zeven jaar.  Nog dit jaar werden twee gloednieuwe appartementsgebouwen met aansluitend de aanleg  van de nodige infrastructuurwerken opgeleverd. Rekening houdend met onze toekomstige klimaatdoelstellingen is deze tuinwijk een mooi voorbeeld van een mix van bestaande gerenoveerde en nieuwe woongelegenheden.

Er worden twee van de meeste voorkomende typewoningen in deze wijk tentoongesteld onder begeleiding van een team van mensen van de Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting en aannemer Six. De huurders van de tuinwijk in Houtem hebben de mogelijkheid om de komende dagen (op vrijdag en zaterdag 16-17 december – bezoeken vastgelegd via voorinschrijving) deze twee volledig ingerichte kijkwoningen te bezoeken.

Momenteel zijn er al 24 woningen gerenoveerd waarvan er heden 13 terug in gebruik zijn genomen.  Begin volgend jaar zullen er terug een gedeelte van de  47 in renovatie zijnde  woningen ter beschikking komen voor bestaande huurders van de tuinwijk. “De renovatie tracht men steeds uit te voeren per blok van aaneengeschakelde woningen en dit telkens per fase, licht Olivier Moelaert (directeur) toe.”

Naast de opwaardering van de woonkwaliteit wordt als energiebesparende maatregel elke woning voorzien van een condenserende ketel en de optimale verhoging van de isolatie. Hierdoor zullen de energiekosten voor de bewoners aanzienlijk lager liggen dan in de huidige huurwoningen.

“De renovatie wordt uitgevoerd op basis van een voorafgaande studie waar de plaatsing van de bijkomende isolatie in combinatie met een uitgebalanceerd ventilatiesysteem de woonkwaliteit in dergelijke woningen ten goede komt, aldus Jan Piqueur (voorzitter).”

Nieuws

Familiedag cd&v Vilvoorde

Heerlijk nazomer weertje en schoon volk op de familiedag van cd&v Vilvoorde en op de wandeling van Sammy & Pamuk 'Iedere stap telt!'

Veilige & vlotte schoolbuurt

Wat kan jij doen voor een veilige en vlotte schoolbuurt?

Zomervakantie

Wij wensen iedereen een deugddoende zomervakantie.