Café Recupel trapt nationale toer af in bijzijn van Sammy Mahdi.

Publicatiedatum

Auteur

Bryan Blaes

Deel dit artikel

Met een soepmaker in de hand trapte  Sammy de nationale toer van Café Recupel  in Vilvoorde af. Zo gaf hij het goede voorbeeld om ongebruikte of defecte elektr(on)ische toestellen en lampen een nieuw leven te geven.

In totaal bezitten alle Belgische gezinnen samen zo’n 500 miljoen elektroapparaten. Ongeveer 50 miljoen daarvan worden niet meer gebruikt. Omgerekend heeft een gemiddeld gezin om en bij de 100 toestellen in huis, waarvan 10 ongebruikt. Café Recupel wil daar iets aan doen door ongebruikte elektrotoestellen een nieuw leven te geven.

Duwtje in rug

“We merken dat mensen nog steeds een klein duwtje in de rug nodig hebben om iets te doen met hun ongebruikte toestellen. Daarom dat we met Café Recupel een nationale toer doen, te beginnen in Vilvoorde”, vertelt Eric Dewaet, CEO van Recupel. “Zo vermijden we om telkens schaarse grondstoffen aan te spreken om nieuwe apparaten te maken en dragen we met zijn allen bij aan een meer duurzame en circulaire samenleving.

cd&v Vilvoorde RecupelVilvoorde Sammy Mahdi

Nieuws

Familiedag cd&v Vilvoorde

Heerlijk nazomer weertje en schoon volk op de familiedag van cd&v Vilvoorde en op de wandeling van Sammy & Pamuk 'Iedere stap telt!'

Veilige & vlotte schoolbuurt

Wat kan jij doen voor een veilige en vlotte schoolbuurt?

Zomervakantie

Wij wensen iedereen een deugddoende zomervakantie.