Vette Veemarkt: Hoogdag van de veeteelt

Publicatiedatum

Auteur

Steven Lambert

Deel dit artikel

In samenwerking met het feestcomité, en medewerking van de Meetjeslandse schapenvrienden, College ten Doorn, de landbouwers, de zelfstandigen, handelaars, winkeliers en bankinstellingen wordt een bijzondere inspanning geleverd om van die dag een ‘hoogdag van de veeteelt’ te maken.

Hilde De Graeve, schepen feestelijkheden Zomergem

“Er is ook een heuse varkensschatting waar mooie prijzen te winnen zijn.”
Jeroen Van Acker, schepen coördinatie feestelijkheden en landbouw

“De Vette Veemarkt in onze deelgemeente Zomergem is de enige overblijvende veejaarmarkt in Vlaanderen en maakt deel uit van ons erfgoed.”
Kim Martens, burgemeester

Nieuws

Vernieuwing Reglement Infoborden Lievegem: Gebruiksvriendelijker voor Verenigingen

Het reglement voor de infoborden in Lievegem, cruciaal voor lokale informatievoorziening, is na evaluatie aangepast om het gebruik voor verenigingen te vereenvoudigen. De wijzigingen betreffen een logischere benaming van locaties, een bijgestuurde werkwijze met transportkosten voor de leverancier, en een prijsaanpassing. Nieuw is stockage en hergebruik, en de procedure is nu gemakkelijker voor verenigingen, wat bijdraagt aan een efficiëntere communicatie en duurzaamheid.

CD&V Plus Lievegem lost volgende namen

LIEVEGEM- CD&V Plus Lievegem lanceerde enkele weken geleden een filmpje waarin de nummer één, twee en drie voor de verkiezingen in oktober bekend gemaakt werden. Met de lancering van een eerste ‘pluskandidaat’ weten we dat ze als verruimingslijst naar de kiezer trekken. De volgende drie namen vormen geen verrassing.

 

Infomarkt werken verkeersveiligheid Eeksken