CD&V Plus Lievegem lost volgende namen

Publicatiedatum

Auteur

Steven Lambert

Deel dit artikel

LIEVEGEM- CD&V Plus Lievegem lanceerde enkele weken geleden een filmpje waarin de nummer één, twee en drie voor de verkiezingen in oktober bekend gemaakt werden. Met de lancering van een eerste ‘pluskandidaat’ weten we dat ze als verruimingslijst naar de kiezer trekken. De volgende drie namen vormen geen verrassing.

 

Huidig burgemeester, Kim Martens (Waarschoot) zal de lijst trekken. Hij wordt bijgestaan door Hilde De Graeve (Zomergem) op twee en Caroline Fredrick (Lovendegem) op drie. Met de lancering van de volgende drie namen trekt CD&V Plus Lievegem resoluut de kaart van de ervaring.

Op de vierde plaats staat huidig schepen Jeroen Van Acker (37, Lovendegem). Zijn bevoegdheden waren de afgelopen legislatuur cultuur en kunstacademie, bibliotheek, coördinatie feestelijkheden, communicatie, ICT, landbouw en feestelijkheden in Lovendegem. Hij heeft de smaak te pakken en gaat opnieuw voor het schepenambt.

Steven Lambert (50, Zomergem) komt op de vijfde plaats. Lambert is voorzitter van CD&V Lievegem. Voor de fusie was hij al schepen van financiën, feestelijkheden, IT, personeel, intergemeentelijk samenwerken en communicatie in Zomergem. Hij volgde hiermee zijn vader op die jarenlang schepen was voor CD&V in Zomergem.

Judith De Muynck (35, Waarschoot) vervolledigt het lijstje. Zij zetelde, net als Lambert, de afgelopen zes jaar in de gemeenteraad van Lievegem en was daar ook fractieleider voor CD&V. Daarvoor zetelde ze al zes jaar in de gemeenteraad van Waarschoot. Ook zij volgde hierdoor haar grootvader, Roger Scheirlynck op.

Met deze drie extra namen toont CD&V Plus Lievegem hoe ze naar de kiezer willen trekken. Ze kunnen gebruik maken van een jonge equipe met jaren beleidservaring die een stabiele basis wil vormen voor de komende zes jaar in Lievegem. De partij houdt de spanning erin en zal de komende weken nieuwe namen droppen.

Nieuws

Vernieuwing Reglement Infoborden Lievegem: Gebruiksvriendelijker voor Verenigingen

Het reglement voor de infoborden in Lievegem, cruciaal voor lokale informatievoorziening, is na evaluatie aangepast om het gebruik voor verenigingen te vereenvoudigen. De wijzigingen betreffen een logischere benaming van locaties, een bijgestuurde werkwijze met transportkosten voor de leverancier, en een prijsaanpassing. Nieuw is stockage en hergebruik, en de procedure is nu gemakkelijker voor verenigingen, wat bijdraagt aan een efficiëntere communicatie en duurzaamheid.

Infomarkt werken verkeersveiligheid Eeksken

Bib Lievegem sluit zich aan bij de drempelvrije Regiobib Meetjesland

Vanaf woensdag 28 februari is Bib Lievegem een integraal onderdeel van dit initiatief, waarbij alle betrokken bibliotheken in de regio, waaronder Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate, samenwerken om één grote regiobibliotheek te vormen.