Vernieuwde visvijvers helemaal klaar

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.

De zes vijvers tussen de Schoendalestraat en de Gentseweg deden ooit dienst als zandwinningspunten en werden in het verleden voornamelijk gebruikt door vissers en voor kleinschalige natuurbeleving. Vandaag vormen de Visvijvers een unieke belevingsplek voor vissers, wandelaars, fietsers en recreanten. Je kan het vernieuwde domein van 17 hectare verkennen via de nieuwe paden tussen en langs de vijvers en door het Kabouterbos. In de aangeplante boomgaarden kan je binnen enkele jaren ook vruchten plukken.


Verstevigde oevers
De oevers van de Visvijvers werden grondig aangepakt. Er werden breukstenen gelegd om afkalving van de oevers in de toekomst te voorkomen. De oever voor de vissers werd afgevlakt en er werd nieuw gras ingezaaid.

Ook voor mountainbikers en genieters

Daarnaast is er voor mountainbikers een speciale route voorzien. Als je na de ontdekking van al dat moois wil nagenieten, dan kan je terecht in de nieuwe horecazaak Tegare die uitkijkt over de volledige site. Tegare kwam er in de plaats van het vroegere visserscafé en focust op mensen samenbrengen in een eigentijds interieur en met een smakelijke menukaart.

Nieuw speelplein in prachtig groen kader
Ook de kinderen kunnen zich er helemaal uitleven op het gloednieuwe speelplein vlakbij de horecazaak. Zo kunnen kinderen onbezorgd fladderen tussen het terras en de speelzone en kunnen ouders gemakkelijk een oogje in het zeil houden. Op het speelplein kunnen de kleinsten voluit klimmen, schommelen, draaien en veren.

De Visvijvers zijn te bereiken via de Schoendalestraat of de Gentseweg, via het straatje tussen huisnummers 161 en 203. Op beide plaatsen is er bovendien parking.

Nieuws

Alle Groene Plekjes in Waregem op één kaart

Zes jaar na de eerste editie van de stadskaart Groene Plekjes is er nu een geactualiseerde versie. Deze week belandt de kaart in alle Waregemse brievenbussen. Meteen een ideale houvast om er deze zomer op uit te trekken in eigen stad.

Mural en groengevel aan stationsgebouw zorgen voor oase van kleur

Op zaterdag 6 juli werden de mural en groengevel aan het stationsgebouw van Waregem officieel ingehuldigd. Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek. Met een totaalsom van 37 000 euro investeerde de stad stevig in de verfraaiing van de stationsomgeving.

Nieuwe all-weatherpiste en longeerpiste op site van Sport Vlaanderen Waregem

Op de site van Sport Vlaanderen Waregem werd de nieuwe all-weatherpiste en longeerpiste officieel ingehuldigd. Het gesubsidieerde project kwam tot stand dankzij de goede samenwerking tussen de stad Waregem en vzw De Gaverbeek en is de eerste stap om de hele site klaar te stomen voor de toekomst.