Veilige fietspaden in Blanklaar : werken starten in januari.

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel

Lummen als fietsvriendelijke en veilige gemeente is één van de speerpunten in ons meerjarenplan. Vandaar onze hoge ambities in de aanleg van veilige en comfortabele fietspaden.

Vanaf januari wordt gestart met de aanleg van nieuwe fietspaden aan beide zijden van de Blanklaarstraat. Van fietsplannen maken we échte fietspaden! 

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Lummen maar in samenwerking met onze partners AWV, Fluvius en Aquafin. Er komen fietspaden in asfalt aan twee zijden van de Blanklaarstraat vanaf het kruispunt met de Grote Baan tot de grens met Diest (aansluitend op de bestaande fietspaden). De fietspaden worden 1,75 meter breed en de nieuwe rijweg wordt 6 meter breed.   In de woonzone worden de fietspaden aanliggend aan de rijweg aangelegd en buiten de woonzone komen er gescheiden fietspaden. Bij de overgang tussen de woonzone en het agrarisch gebied zal er een middengeleider geplaatst worden om de snelheid te remmen.

Ook de aanliggende gemeentewegen Baanhuisstraat en Violetstraat worden voorzien van een nieuw gescheiden rioleringsstelsel en een nieuw wegdek. De openbare verlichting wordt ook vernieuwd met een energiezuinige LED verlichting.

Om de betrokken bewoners van de Blanklaarstraat, Baanhuisstraat en Violetstraat zo goed mogelijk te informeren, organiseren de projectpartners een digitale infosessie op donderdag 10 december om 19.30 uur. De bewoners werden via een persoonlijk schrijven hiervan op de hoogte gebracht. Indien u ook graag op de hoogte bent en deze sessie wil volgen , kan u zich u inschrijven via onze gemeentelijke website.

   


Uw burgemeester

Luc Wouters

Nieuws

Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net