Vanaf vandaag loopt Lummen "Op Wielekes"

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel

Vanmorgen werd door Burgemeester Luc Wouters en schepen Heidi Lamotte de Lummense fietsbibliotheek geopend.

“ In de fietsbibliotheek leen je een kinderfiets zoals je in een bibliotheek boeken leent “ , klinkt het. “Het project is bedoeld voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met een jaarabonnement heb je een jaar toegang tot een kwalitatieve kinderfiets op maat. Is de fiets te klein geworden ? Dan breng je hem terug en krijg je een grotere mee. De fietsen worden bij elke wisselbeurt opnieuw nagekeken en indien nodig hersteld. Zo heeft je kind altijd toegang tot een kwaliteitsvolle kinderfiets op maat.”

Het fietsendepot (Pastoor Frederickxstraat 11, achter buitenschoolse kinderopvang ’t Sjamajeeke ) zal open zijn elke eerste en derde zaterdag van de maand, tussen 10.00 en 12.00 uur. Je dient wel eerst even te reserveren viahttps://calendly.com/opwielekes-lummen. Zo kan alles op een coronaveilige manier verlopen.

Ons depot beschikt momenteel over 27 kwalitatieve fietsjes in verschillende maten, voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar.

Bijkomende fietsjes zijn steeds welkom. Dus hou lenteschoonmaak in je bergruimte, geef ongebruikte fietsjes een nieuw leven en werk samen met ons aan een duurzame kringloopeconomie. Wie een fiets doneert, krijgt trouwens een bon voor een gratis jaarabonnement bij Op Wielekes. Heb je de bon zelf niet nodig, dan kan je hem doorgeven aan een Lummens gezin met kinderen.

Het hele systeem wordt gedragen door vrijwilligers. Acht superenthousiaste vrijwilligers gingen alvast aan de slag. Zij verzorgen de administratie, beheren de reservaties, kuisen en herstellen fietsjes, bemannen het depot, geven je fietstips …

CD&V Lummen is zeer tevreden met de fietsbieb en past zowel in onze werking van duurzaamheid als welzijn in onze gemeente. En , niet te vergeten , op die manier wordt ook het fietsgebruik gepromoot. Dat is natuurlijk een goede zaak voor Koning Fiets !!!

Nieuws

Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net