Vanaf 1 mei half uur gratis parkeren in rode zone en uitbreiding blauwe zone

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

De gemeenteraad heeft op dinsdag 2 april het aangepast belastingreglement op het parkeren 2020-2025 goedgekeurd. De wijzigingen houden in dat je vanaf 1 mei het eerste half uur gratis kan parkeren in de rode zone en dat de blauwe zone wordt uitgebreid in de stationsomgeving. Dat nieuwe reglement is van kracht vanaf 1 mei 2024.

Vanaf 1 mei kan je in de rode zone het eerste half uur gratis parkeren. De rode zone omvat de Stormestraat, enkele parkeerplaatsen aan het Boekenplein, de Holstraat, een stuk van de Keukeldam, de Markt en de Stationsstraat. Vanaf dan kan je dus in alle winkelstraten in het centrum het eerste half uur gratis parkeren. Je mag op de gewone parkeerplaatsen in de rode zone maximum 3,5 uur blijven staan, waarvan het eerste half uur gratis. Net als in de groene zone is het wel de bedoeling dat je voor het gratis half uur een parkeerticket neemt of gewoon een sessie start in een van de parkeerapps (4411 of InTouch). Zowel de parkeerapps als de parkeerautomaten worden in die zin aangepast.

Aan de tarieven in de rode zone verandert niks. Van maandag tot en met zaterdag van 9.00u. tot 18.00u. betaal je het eerste uur - na je gratis half uur - 1 euro. Voor twee uur betaal je 2,5 euro, drie uur parkeren in de rode zone kost 4 euro. Betalen kan aan de verschillende automaten cash of via de parkeerapps 4411 of InTouch. Daarnaast blijven ook de Shop & Go-plaatsen bestaan, waar je maximaal 30 minuten gratis kan parkeren. Daar hoef je geen parkeerticket te nemen, want de Shop & Go-plaatsen zijn uitgerust met een sensor zodat een parkeerwachter een signaal krijgt wanneer iemand er langer dan 30 minuten blijft staan.

Uitbreiding van de blauwe zone in de stationsomgeving

Met de goedkeuring van het nieuwe belastingreglement wordt ook de blauwe zone in de stationsomgeving uitgebreid. Het gaat om de uitloper van de Vijfseweg die afbuigt richting bedrijvensite Transvaal-Windhoek. De bewoners van die zijstraat krijgen de kans om een gratis bewonerskaart aan te vragen.

Met de goedkeuring van het nieuwe belastingreglement op het parkeren 2020-2025 wordt het belastingreglement dat werd goedgekeurd in de gemeenteraad van 6 juli 2021 opgeheven. Dit nieuwe reglement is van kracht van 1 mei 2024 tot 31 december 2025.

Nieuws

cd&v Waregem stelt volledige lijst en slogan voor

Op 13 oktober 2024 trekt de Waregemse kiezer opnieuw naar de stembus. De ploeg van cd&v Waregem staat vandaag al klaar met een volledige kandidatenlijst. Met 33 gedreven kandidaten en duidelijke ambities toont de partij dat ze ‘klaar is voor meer’. 

Speedpedelecs toegelaten in eenrichtingsstraten en zones voor plaatselijk verkeer

Het college van burgemeester en schepenen heeft tijdens de zitting van 10 april 2024 een aanvullend verkeersreglement vastgesteld. Dat reglement laat speedpedelecs binnenkort toe om eenrichtingsstraten ook in tegenrichting in te rijden, behalve in de Stormestraat en Stationsstraat waar je als fietser ook niet in tegenrichting mag rijden. Speedpedelecs mogen in Waregem binnenkort ook zones doorkruisen waar enkel plaatselijk verkeer is toegelaten.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen opnieuw hun Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren – dit jaar op vrijdag 31 mei – brengt opnieuw duizenden buren samen. Ook in Waregem wordt dat in tientallen buurten gevierd, gewoon op straat of met een lekkere barbecue. Feestende buurten kunnen met een feestcheque van de stad rekenen op een financieel duwtje in de rug. We gaan dit jaar ook opnieuw op zoek naar de Buur van het Jaar.