Toon Luypaert

Geef ruimte aan de jeugd.

Schepen van Jeugd, Sport, Integratie, Ontwikkelingssamenwerking, Digitalisering en Communicatie.

 

Wie ben ik? Toon Luypaert ik sta op plaats 2 van de CD&V Plus lijst en kom voor de lste keer op. Daarmee treed ik in de voetsporen van mijn grootvader Jef Abbeloos en moeder Mieke. Met Annelies woon ik in de Langensteenweg. Ik werk als Strategisch Beleidsraadgever bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Groot geworden in het Merchtems (jeugd)verenigingsleven en nog steeds actief binnen Oud-Scouts, KWB,... Mijn overige vrije tijd vul ik op met fietsen!

Als oud-groepsleider en oud-voorzitter van de jeugdraad weet ik dat er een gebrek is aan ruimte om te spelen, te fuiven, te musiceren,... Kortom ruimte om volop jong te zijn. We hebben een uniek verenigingsleven in Merchtem en dat moet volledig ondersteund worden. Zo is er nood aan een degelijke locatie voor het organiseren van evenementen, om cultuur te beleven,...

Dagelijks fiets ik naar mijn werk in Brussel. Ik merk dat het broodnodig is om de fietsinfrastructuur voor de woon-werkfietser verkeersveiliger te maken. Onze straten en pleinen in onze kernen moeten worden ingericht op maat van kinderen en ouderen, want als de openbare ruimte goed is voor hen dan is die goed voor iedereen.