Tineke Lootens

Schepen, Bestuurslid

Hallo, ik ben Tineke Lootens. In 2018 nam ik deel aan de gemeenteraadsverkiezingen met een sterke CD&V-ploeg en werd ik zo schepen van Onderwijs & Kunstonderwijs, Gezinsbeleid, Kinderopvang, Tewerkstelling & Sociale economie, Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Noord-Zuid. Politiek was nieuw voor mij. Gelukkig kon ik mijn interesses, kennis en ervaring inzetten om zo mee te bouwen aan een nieuw sociaal, gezins- en kansenbeleid in Zele. 

Ik groeide op in Zele, studeerde Pedagogische Wetenschappen in Leuven en werkte daarna in de kinderopvang en het onderwijs in Zele en Sint-Niklaas. Zowel als begeleider, leerkracht en docent deed ik heel veel kennis en praktijkervaring op. In mijn jeugdjaren zette ik mij jarenlang in als leidster en hoofdleidster voor de KSA en speeplein Marsupilami. Na mijn studententijd wisselde ik dit sociaal engagement in en werd ik zo van bij de start vrijwilliger van de Welzijnsschakels (ontmoetingshuis Kolleblomme). Samen strijden we tegen kansarmoede en sociale uitsluiting.
 
Sinds 2010 ben ik gelukkig getrouwd met mijn oude klasgenoot Wouter en intussen zijn we trotse ouders van onze 3 kinderen: Lou, Flo en Noor. Werk, gezin, hobby's, vrienden en familie .. Ook voor ons is het zoals bij velen zoeken naar een goed en gezond evenwicht, met vallen en opstaan … Daarom zoek ik vaak de rust op in de natuur, gezellig thuis of in "kleine gelukjes" om me heen.
Ik geloof heel sterk in de kracht van ontmoeting en verbinding. Door elkaar beter te leren kennen en meer samen te werken, kunnen we zoveel meer! Door drempels weg te nemen en kansen te creëren kunnen we samen van Zele een warme gemeente maken waar iedereen meetelt.