Testmoment voor elektrisch autodelen op 25 november

Publicatiedatum

Auteur

Michelle Gils

Deel dit artikel

Lokaal Bestuur Temse zet in op deelmobiliteit. Naast deelfietsen vind je momenteel drie deelwagens op het grondgebied van Temse. En hier blijft het niet bij: er komen nog meer deelwagens bij, ook in de deelgemeenten.

Rijd je minder dan 12 000 km per jaar? Dan is autodelen meestal een veel ecologischer en goedkoper alternatief dan een privéwagen. Die staat 95% van de tijd stil, moet naar de autokeuring, heeft dure verzekeringen en onderhoud,…

“Temse staat sinds de start van het project autodelen op kop in het Waasland qua gebruik van de deelwagens. Er is dus interesse bij de inwoners”, vertelt schepen voor Mobiliteit Lieve Truyman.

Wil je ‘t eens proberen, maar weet je niet goed hoe?

Kom eens gratis testen op zaterdag 25 november

Het is best eenvoudig om met een elektrische deelwagen te rijden, al is de eerste keer best spannend. Daarom organiseren we, samen met Interwaas en Autopartners, een gratis testmoment. We verwelkomen je met een heel team, geven je praktische uitleg én de mogelijkheid om alles eens uit te testen.

  • Wanneer: zaterdag 25 november van 10-11 u.
  • Waar: Frans Boelplein 1, 9140 Temse

Inschrijven via: www.interwaas.be/gratis-testen-van-elektrische-deelwagens

“Door in te zetten op ‘groene’ deelsystemen werken we aan het behalen van de klimaatdoelstellingen zoals het verminderen van CO2. Deelsystemen doen mensen vaker stilstaan bij hun verplaatsingen en zorgt voor minder wagengebruik”, geeft schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom aan.

Meer info via www.temse.be/autodelen

Nieuws

Temse pioniert met warmteplan

Onze gemeente is één van de vijf pioniers die met ondersteuning van Netwerk Klimaat een lokaal warmteplan opmaakten.

In juni 2022 werden door het VVSG Netwerk Klimaat 5 begeleidingstrajecten opgestart voor de opmaak van lokale warmteplannen. Temse was er één van. Het gaat om een intensief traject van meer dan een jaar. Eind februari 2024 werd het lokaal warmteplan van Temse goedgekeurd.

Rechtstreekse lijn met de burgemeester: Hugo Maes, 2 jaar burgemeester!

Temse lanceert campagne om onthaalouders te zoeken

Kinderopvang vinden blijft voor vele jonge ouders een grote uitdaging. De kinderopvang kampt met een personeelstekort. Dat is ook in Temse zo. Daarom lanceren we een campagne om extra onthaalouders aan te werven.