Temse lanceert campagne om onthaalouders te zoeken

Publicatiedatum

Auteur

Michelle Gils

Deel dit artikel

Kinderopvang vinden blijft voor vele jonge ouders een grote uitdaging. De kinderopvang kampt met een personeelstekort. Dat is ook in Temse zo. Daarom lanceren we een campagne om extra onthaalouders aan te werven.

In 2023 lanceerde Temse het Lokaal Loket Kinderopvang: een website en fysiek loket in AC De Zaat.

Ben je zwanger? Of ouder van een kindje tot 2,5 jaar? Dan kan je je aanvraag voor opvang starten via het Lokaal Loket Kinderopvang. Dit Loket geeft een overzicht van alle voorschoolse kinderopvanginitiatieven in de gemeente. De vraag naar kinderopvang via dit Loket is groter dan het aanbod.

Nu is het tijd voor de volgende stap: een wervingscampagne voor onthaalouders.

“Onze Dienst voor Onthaalouders kan nu rekenen op een 13-tal onthaalouders. Om de grote vraag naar kinderopvang op te vangen zoeken we nog enkele extra onthaalouders”, vertelt Capucine van team Onthaalouders.

Afbeelding met Menselijk gezicht, persoon, kleding, peuter

Automatisch gegenereerde beschrijving

Word onthaalouder!

“Hou je van kinderen? Heb je veel geduld en goesting? Ga er dan voor”, zegt onthaalouder Conny enthousiast.

 Wat doe je?

Als onthaalouder vang je kinderen bij je thuis op: baby’s en peuters (0-2,5 jaar) en/of kinderen die naar school gaan (buitenschoolse opvang, tot 12 jaar). Je kiest dit zelf.
Je kan alleen onthaalouder worden (gezinsopvang tot max. 8 kindjes) of je kan samen met een collega groepsopvang aanbieden (max. 9 kinderen per begeleider). Uiteraard moet jouw locatie dan voldoende groot zijn.
Jouw belangrijkste taak? Een warm nest creëren waarin elk kindje welkom is en kan groeien en ontwikkelen op eigen tempo.
Uiteraard komen er nog andere dingen bij kijken.

Wie kan onthaalouder worden?

Je hebt een diploma als kinderbegeleid(st)er
OF
Je start met een opleidingstraject om je kwalificaties te halen. Je kan dit traject starten terwijl je al werkt als onthaalouder.

Hoe word je onthaalouder?

Je wil onthaalouder worden, maar weet niet waar eerst beginnen? Heel wat uitstekende kandidaten laten zich afschrikken door de administratie of denken dat ze niet geschikt zijn. Zo loop je misschien de job van je leven mis.

En dat is helemaal niet nodig. Je staat er niet alleen voor. De verantwoordelijken van de Dienst voor Onthaalouders staan altijd klaar om jou te helpen, te begeleiden en te ondersteunen waar nodig. Hoe start ik op? Wat moet ik aanpassen aan mijn huis? Hoe organiseer ik mijn dag? Wat als er een conflict is tussen een ouder en mezelf? Wat als een kindje maar niet wil slapen? Voor al jouw vragen staan de dienstverantwoordelijken paraat om jou bij te staan. Contacteer ons voor meer info.

Nieuws

Première film Lucky Lady II

Première film Lucky Lady II
Amerikaanse bommenwerper stortte op 30 juli 1943 neer in Tielrode
Vrijdag 7 juni, 20 u., Sint-Pieterskerk Tielrode

De neerstorting van de Amerikaanse bommenwerper Lucky Lady II op 30 juli 1943 leeft voort in het collectieve geheugen van Tielrode. Na meerdere herdenkingen, publicaties (boek, brochures…), expo’s e.a. is nu ook een film gerealiseerd. Rudy Bredael (Waaslandse Videoclub Temse) is de cineast van de 48' durende prent, die de geschiedenis van het toestel omvat: van bij zijn opstijgen in Norfolk (Engeland) tot en met de meest recente herdenking op 30 juli 2023. De film gaat in première op vrijdag 7 juni20 u., in de Sint-Pieterskerk van Tielrode. De vertoning wordt voorafgegaan door een selectie filmpjes (20') uit de Oude Doos m.b.t. Tielrode. Ter plekke kan ingeschreven worden voor de usb-stick die de film én de digitale versie van het boek omvat. Kostprijs: 20 euro.

Iedereen is welkom! De toegang is gratis.

Rechtstreekse lijn met de burgemeester: In memoriam Cyriel De Beule, Tielrodes laatste dorpsfiguur

Temse pioniert met warmteplan

Onze gemeente is één van de vijf pioniers die met ondersteuning van Netwerk Klimaat een lokaal warmteplan opmaakten.

In juni 2022 werden door het VVSG Netwerk Klimaat 5 begeleidingstrajecten opgestart voor de opmaak van lokale warmteplannen. Temse was er één van. Het gaat om een intensief traject van meer dan een jaar. Eind februari 2024 werd het lokaal warmteplan van Temse goedgekeurd.