Suggestieparkeerplaatsen en een oefenparcours voor de E-steps in Ieper

Publicatiedatum

Auteur

Brecht Vangheluwe

Deel dit artikel

Sinds vorige week zijn in Ieper 150 E-steps terug te vinden. Een mooi project, vindt CD&V Ieper. De partij stelde hierover op de gemeenteraad van 5 juli stelde enkele vragen en deed zelfs enkele bijkomende voorstellen zoals suggestieparkeerplaatsen, een oefenparcours en een campagne in het kader van de verkeersveiligheid.

“Als fractie vinden we het goed dat er gezocht wordt naar andere, nieuwe manieren om minder auto’s te moeten ontvangen in de binnenstad”, begon raadslid Miet Durnez, “Toch waren we wel heel verrast toen vorige week plots overal e-steps verschenen nog voor enige communicatie hierover gebeurd was. Een proefproject wordt volgens ons steeds opgezet om te doen slagen, daarom lijkt dit project een valse start te kennen door de onduidelijkheid in communicatie en in afspraken.” 

Ondertussen kreeg de partij heel wat vragen, maar ook suggesties binnen die kunnen bijdragen aan het slagen van het project. CD&V vraagt zich af waarom precies voor het bedrijf Bolt gekozen werd, of er kosten voor de stad verbonden zijn aan dit proefproject en welke afspraken concreet werden gemaakt met het bedrijf rond de data van de steps en voorwaarden en regels. Daarnaast wilde de partij weten waarom enkel Zillebeke en Sint-Jan als deelgemeentes werden opgenomen in het project en welke voorzorgsmaatregelen er werden getroffen ten opzichte van vandalenstreken, één van de grote redenen waarom dergelijke projecten in andere steden stopgezet werden. Tot slot vroeg Miet Durnez ook nog wat dit project zo duurzaam maakt en waarom de prijs per minuut 15x hoger ligt dan in Brussel.

Campagne verkeersveiligheid

Raadslid Durnez deed in naam van haar partij ook enkele voorstellen. Een eerste is om een campagne in het kader van de verkeersveiligheid. “Het gaat dan onder meer om mensen te informeren waar men moet ‘steppen’, mag dat bijvoorbeeld zomaar op het voet- of fietspad? Maar ook wie voorrang moet verlenen of wat bij een ongeval met een step.” 

Oefenparcours en suggestieparkeerplaatsen

Voor sommige mensen is het gebruik van een step en de bijhorende app niet even evident. Daarom zou het volgens CD&V goed zijn om een oefenparcours te voorzien, in de binnenstad of aan het stadhuis om het ‘steppen’ even te testen en waar bijvoorbeeld ook geholpen kan worden bij het gebruik van de app en de step.

Om te vermijden dat er binnenkort overal steps terug te vinden zijn tegen de historische gevels en monumenten in de stad, stelt CD&V ten slotte voor om suggestieparkeerplaatsen aan te duiden. “Dit kan bijvoorbeeld met stickers op de vloer ‘hier kunt u een step plaatsen’. Dit hoeft niet verplicht te worden, maar zal wat orde in het centrum brengen omdat mensen vaak op zoek zijn naar de beste plaats om hun step te plaatsen.”

Nieuws cd&v Ieper

Investeren in onderwijs is investeren in onze toekomst

Reactie cd&v Ieper n.a.v. vernietiging gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Campus Veurnseweg van de stad Ieper

Veel succes aan onze studenten!

Vandaag gingen we langs in het blokcentrum om onze Ieperse studenten een laatste duwtje in de rug te geven.

Ongetwijfeld worden hun inspanningen beloond, en kunnen ze binnenkort genieten van een welverdiende vakantie!

Veel succes!

 

Laten we ons zwembad leeglopen?

Dat er vertraging zit op de plannen van de nieuwbouw kan niet ten koste gaan van de vele Ieperse waterkatten. Omdat er weinig beterschap op komst lijkt kwam cd&v tussen in de gemeenteraad van vorige maandag.