Subsidies voor cultuurfestivals

Publicatiedatum

Auteur

Steven Lambert

Deel dit artikel

Cultuurfestivals zorgen voor uitstraling binnen en buiten de gemeentegrenzen en hebben dus een duidelijke meerwaarde voor een gemeente.

Het zijn grootschalige evenementen op het vlak van bezoekersaantallen, duur en / of programmatie. Zij werden in de ‘oude deelkernen’ gesubsidieerd, hetzij nominatief, hetzij via projectsubsidie of een ander subsidiekanaal. Binnen de huidige subsidiekanalen in Lievegem is deze mogelijkheid nog niet opgenomen.

Jeroen Van Acker - schepen Cultuur

Nieuws

Vernieuwing Reglement Infoborden Lievegem: Gebruiksvriendelijker voor Verenigingen

Het reglement voor de infoborden in Lievegem, cruciaal voor lokale informatievoorziening, is na evaluatie aangepast om het gebruik voor verenigingen te vereenvoudigen. De wijzigingen betreffen een logischere benaming van locaties, een bijgestuurde werkwijze met transportkosten voor de leverancier, en een prijsaanpassing. Nieuw is stockage en hergebruik, en de procedure is nu gemakkelijker voor verenigingen, wat bijdraagt aan een efficiëntere communicatie en duurzaamheid.

CD&V Plus Lievegem lost volgende namen

LIEVEGEM- CD&V Plus Lievegem lanceerde enkele weken geleden een filmpje waarin de nummer één, twee en drie voor de verkiezingen in oktober bekend gemaakt werden. Met de lancering van een eerste ‘pluskandidaat’ weten we dat ze als verruimingslijst naar de kiezer trekken. De volgende drie namen vormen geen verrassing.

 

Infomarkt werken verkeersveiligheid Eeksken