Stille studeerplekken in Elindus Arena en de bib

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Studenten kunnen van 27 mei tot en met 21 juni voor een stille studeerplek terecht in het tribunegebouw van de Elindus Arena, het voetbalstadion van SV Zulte Waregem. De studeerruimte is elke werkdag open van 8.00u. tot 18.00u., maar is gesloten tijdens de weekends. De ruimte zal door andere events niet beschikbaar zijn op donderdag 30 mei en vrijdag 7 juni. Studenten kunnen tijdens de openingsuren ook terecht in de bibliotheek in Waregem. Een plekje reserveren in de Bibbox is verplicht en kan via Bookaplace. Ten slotte zijn er ook stille studeerplekken in de jeugdhuizen Jakkedoe en Den Uitvlucht.  

Nieuws

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Gaverbeek wordt nog zichtbaarder in de stad

De nieuwe poort tot de hippodroom in Waregem zet letterlijk en figuurlijk de deuren open

voor de verdere opwaardering van de Gaverbeek. Anderhalf jaar na deze realisatie kan deel

twee van dit regionale project zijn beloop nemen. De Gaverbeek wordt tussen de Zuiderlaan

en de hippodroom zo’n 180 meter open gelegd. Later volgen ook een wandeltraject en een

aantal beleefplekken langs die nieuwe loop. De werken zullen na Waregem Koerse volgend

jaar van start gaan.