Sterrenregister is hart onder de riem voor ouders van sterrenkindjes

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Ouders die een kind verliezen na een zwangerschap van minder dan 140 dagen, kunnen wettelijk geen aangifte doen van hun zoon of dochter. Daarom is er vanaf nu in Waregem ook een sterrenregister. Het register is er voor sterrenkindjes ongeacht de duur van de zwangerschap.

Het verlies van een (ongeboren) kind is altijd een heel ingrijpende en pijnlijke gebeurtenis. Voor zwangerschappen van meer dan 140 dagen zijn er wettelijke regelingen om het kind toch officieel te laten registeren. Dat is voor de ouders en familie ook een manier om het verlies van hun zoon of dochter toch een plaats te geven. Voor zwangerschappen van minder dan 140 dagen is er echter geen verplicht wettelijk kader. De pijn van het verlies is er daarom niet minder om.

Als stad willen we alle ouders van sterrenkindjes echter graag een hart onder de riem steken, en als het kan ook wat steun en troost. Een sterrenregister is het minste wat de stad daarbij kan doen om te helpen. Het Waregemse sterrenregister is er voor sterrenkindjes ongeacht de duur van de zwangerschap. Na de registratie krijgen de ouders ook een afgedrukt certificaat voor hun zoon of dochter, en een groeikaartje met bloemzaadjes.

Registratie van een sterrenkind kan via www.waregem.be/sterrenkind of na afspraak bij de dienst burgerlijke stand (056 62 12 30 of [email protected]).

Nieuws

Alle Groene Plekjes in Waregem op één kaart

Zes jaar na de eerste editie van de stadskaart Groene Plekjes is er nu een geactualiseerde versie. Deze week belandt de kaart in alle Waregemse brievenbussen. Meteen een ideale houvast om er deze zomer op uit te trekken in eigen stad.

Mural en groengevel aan stationsgebouw zorgen voor oase van kleur

Op zaterdag 6 juli werden de mural en groengevel aan het stationsgebouw van Waregem officieel ingehuldigd. Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek. Met een totaalsom van 37 000 euro investeerde de stad stevig in de verfraaiing van de stationsomgeving.

Vernieuwde visvijvers helemaal klaar

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.