Sterk zomeraanbod lokt 700.000 bezoekers naar Roeselare

Publicatiedatum

Auteur

Stephanie Davidts

Deel dit artikel

De toeristische zomercampagne ‘Gebeten door Roeselare’ trok de voorbije zomer heel wat bezoekers naar onze stad. 

“De Batjes, het Natourcriterium en de Vlaamse Feestdag waren absolute topdagen”, zegt schepen voor Toerisme Matthijs Samyn (CD&V). “Alles samen kwamen in juli en augustus zo’n 700.000 bezoekers naar Roeselare, of zo’n 100.000 meer dan het jaar voordien. 2.000 mensen gingen het Gebeten door Roeselare-menu proeven bij de negen deelnemende restaurants en 300 mensen bestelden een mand boordevol lokale producten voor een picknick in het Sterrebos, Bergmolenbos of het stadspark. Ook de allerkleinsten vonden hun plek: in de bootjes bij de Vaarbar, op de zomerspeelplaats en in het maïsdoolhof.” Ook voor burgemeester Kris Declercq zijn de goede cijfers een opsteker: “De combinatie van shopping, horeca en sterke evenementen kan op heel wat bijval rekenen. We zorgen ervoor dat ook de herfst en de winter in Roeselare bruisend zullen zijn.” Schepen van Cultuur Mieke Vanbrussel keek ook tevreden terug: “De culturele accenten tijdens de zomercampagne brachten veel volk op de been. Zowel op 11 als 21 juli liep de Grote Markt vol voor een sterk muzikaal programma.”

Roeselare nieuws

Evenwicht vinden tussen ecologie en netheid in het maaibeleid van Stad Roeselare

Tijdens 'Maai mei niet' wordt wat minder gras gemaaid, zodat planten in het gras de kans krijgen om te bloeien. Goed voor de natuur en de insecten. Ook Roeselare doet mee, maar volgens een plan waarin rekening wordt gehouden met netheid en veiligheid. Bepaalde stroken zullen wel gemaaid worden, andere niet, zo wordt verwildering toch wat binnen de perken gehouden.

Zwerfvuil aanpakken is en blijft voor ons een prioriteit

Na afgelopen weekend waarin Roeselaarse Mooimakers in de hele stad zwerfvuil opraapten, vroeg gemeenteraadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) tijdens de gemeenteraad naar de resultaten en de geplande verdere acties van het stadsbestuur.

Binnenkort rouwplaats voor dieren in Roeselare

Tegen de zomer wil de stad een rouwplek voor dieren realiseren. Men kijkt hiervoor naar een plaats nabij de begraafplaats in de Groenestraat. Dat antwoordde schepen Matthijs Samyn op een vraag van raadslid Thomas Witdouck in de gemeenteraad van februari. Schepen Stefaan Van Coillie gaf mee dat ook de mogelijkheid om dieren mee te begraven in het graf van hun baasje wordt onderzocht.