Start van een dierenvoedselbank in Roeselare

Publicatiedatum

Auteur

Margot Wybo

Deel dit artikel

Eind 2022 lanceerde gemeenteraadslid Margot Wybo op de gemeenteraad het voorstel voor het oprichten van een voedselbank voor dieren. Vandaag is het zover, door mensen in een kwetsbare situatie te ondersteunen met dierenvoeding kunnen we huisdier en baas samen houden.

Anderhalf jaar later is het dan zo ver. De stad heeft ondertussen gewerkt aan de oprichting van een voedselbank voor dieren, samen met de vzw Beestjes in Nesten. 
Schepen Matthijs Samyn: "Dieren zijn voor veel mensen heel belangrijk. Mensen die het financieel moeilijk hebben en eenzaam zijn, halen heel veel steun uit het contact met hun huisdier. Een keer per maand kunnen mensen in een kwetsbare of moeilijke financiële situatie terecht in de voedselbank waar ze aan een verminderd tarief dierenvoeding kunnen kopen.”
 
Vanaf eind februari kan men terecht voor de bedeling in de het buurthuis in het Damberdshof (Rumbeeksesteenweg 10C).
 
Gemeenteraadslid Margot Wybo is tevreden: “Naast het aanbieden van kwalitatief voedsel voor verschillende huisdieren is het ook de ideale gelegenheid om met de baasjes verder in gesprek te gaan over vaccinatie, bezoeken aan de dierenarts en hoe men de dieren goed kan verzorgen." 
 
Wie in aanmerking denkt te komen neemt best contact op met het welzijnshuis of via de vzw Beestjes in Nesten.

Roeselare nieuws

Zwerfvuil aanpakken is en blijft voor ons een prioriteit

Na afgelopen weekend waarin Roeselaarse Mooimakers in de hele stad zwerfvuil opraapten, vroeg gemeenteraadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) tijdens de gemeenteraad naar de resultaten en de geplande verdere acties van het stadsbestuur.

Binnenkort rouwplaats voor dieren in Roeselare

Tegen de zomer wil de stad een rouwplek voor dieren realiseren. Men kijkt hiervoor naar een plaats nabij de begraafplaats in de Groenestraat. Dat antwoordde schepen Matthijs Samyn op een vraag van raadslid Thomas Witdouck in de gemeenteraad van februari. Schepen Stefaan Van Coillie gaf mee dat ook de mogelijkheid om dieren mee te begraven in het graf van hun baasje wordt onderzocht. 

De teloorgang van de bankautomaten

Op de recente gemeenteraad van 29 januari heeft raadslid Ria Vanzieleghem de problematiek van de teloorgang van geldautomaten aangekaart. Uit het antwoord blijkt dat de stad mee zoekt naar oplossingen.