Singing schoolchildren en dirigente gehuldigd

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Om de honderdste verjaardag van de singing schoolchildren te vieren, werd er niet alleen een geslaagde zangreünie georganiseerd. Op maandag 8 mei huldigde de American Battle Monuments Commission de meewerkende scholen en juf Caroline, die al jaren dirigente is.

SBS Torenhof, VBS Keukeldam en SBS Guido Gezelle kregen gisteren hoog bezoek. Chaplain Fulton (US Army), Dr. Sheridan (president American Overseas Memorial Day Association) en superintendent Arseneault (American Battle Monuments Commission) kwamen de leerlingen persoonlijk bedanken voor hun deelname aan de Memorial Day-plechtigheid van vorig jaar. Elke zanger kreeg een certificaat en een pin met de Belgische en Amerikaanse vlag op én een high five van een échte Amerikaanse soldaat. 
 
Vervolgens werd elke school beloond met de ‘Meritorious Public Service Medal’ voor hun 100-jarige, buitengewone dienstverlening op Memorial Day. Dit als onderdeel van het Waregemse Scholen Kinderkoor bij het uitvoeren van de Brabançonne en de Star-Spangled Banner op de Amerikaanse begraafplaats Flanders Field. Ook juf Caroline werd persoonlijk door de superintendent gehuldigd met deze medaille voor haar uitstekende prestaties als dirigente. Ten slotte kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen aan Chaplain Fulton.  

Klaar voor Memorial Day
De leerlingen van dit jaar smeren alvast hun stembanden om tijdens Memorial Day het beste van zichzelf te geven. Op zondag 28 mei vanaf 15.00u. herdenken we op de Amerikaanse begraafplaats de Amerikaanse soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Naast de honderdste verjaardag van de singing schoolchildren vieren we ook honderd jaar American Battle Monuments Commission, de organisatie die instaat voor het beheer en onderhoud van de begraafplaats. 

Nieuws

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Gaverbeek wordt nog zichtbaarder in de stad

De nieuwe poort tot de hippodroom in Waregem zet letterlijk en figuurlijk de deuren open

voor de verdere opwaardering van de Gaverbeek. Anderhalf jaar na deze realisatie kan deel

twee van dit regionale project zijn beloop nemen. De Gaverbeek wordt tussen de Zuiderlaan

en de hippodroom zo’n 180 meter open gelegd. Later volgen ook een wandeltraject en een

aantal beleefplekken langs die nieuwe loop. De werken zullen na Waregem Koerse volgend

jaar van start gaan.