Samen met u!

Publicatiedatum

Auteur

Stein Voet

Deel dit artikel

Betrokken. Betrouwbaar. Bekwaam. Dat is al ruim twintig jaar mijn motto als parlementslid. Noem me gerust een sociaal geëngageerde volksvertegenwoordiger. Ik ben fier dat ik veel zaken kon realiseren: hogere uitkeringen en pensioenen, rouwverlof, mantelzorgverlof, gelijke kansen voor iedereen,... En dat wil ik met uw steun en stem graag verder doen. Over thema’s die er echt toe doen. Uw Werk, Uw Welzijn, Uw Inkomen. Ik doe dat met een recept waarin ik geloof: goed naar U luisteren, hard werken, en vooral doen. Zoals U van mij verwacht.

Uw Werk

 • Maak zelf uw loopbaan. U beslist wanneer u tussen 62 en 67 jaar met pensioen gaat. Wil u nog langer werken? Moet kunnen volgens uw wensen.
 • Mensen met een handicap moeten alle kansen krijgen op werk. De overheid moet daarin een absolute voorbeeldrol nemen, mét afspraken over aantallen.
 • Burn-out en langdurige afwezigheid door ziekte vermijden we door meer in te zetten op preventie. We belonen bedrijven en organisaties die zich echt engageren met concrete maatregelen.
 • Met praktijktests strijden we tegen discriminatie. Niemand mag uitgesloten worden omwille van leeftijd, afkomst, handicap, gender,…

Uw Welzijn

 • Bij de geboorte van elk kind moet een familiekrediet aan verlofdagen komen. 24 maanden per kind en per ouder, tot de leeftijd van 18 jaar van het kind.
 • Wie zorgt voor een hulpbehoevend familielid of buur, moet meer mantelzorgverlof krijgen. We maken een eenvoudiger systeem: de zorgverlofkoffer. Het zorgverlof telt ook mee voor uw pensioen.
 • Alle mama’s krijgen recht op de volledige moederschapsrust, ook als de baby te vroeg wordt geboren.
 • Zelfstandigen moeten dezelfde mogelijkheden krijgen als werknemers bij het nemen van familiekrediet en zorgverlof.

Uw Inkomen

 • Het aanvullend pensioen, moet voor iedereen worden ingevoerd. Zo krijgt u meer pensioen.
 • Mensen met een handicap krijgen een integratietegemoetkoming om deel te nemen aan de samenleving. Die moeten ze ook krijgen bij ziekte, jobverlies of verblijf in een voorziening.
 • De laagste uitkeringen voor mensen die het moeilijk hebben moeten stijgen, zodat ze niet in armoede verzeilen.
 • Wie recht heeft op een premie of tegemoetkoming moet die automatisch krijgen, zonder dat men dat zelf moet vragen.

 

Meer info via www.nahima.be

 

Nieuws

De Kempen.... niet aan de rand, maar in de spotlights!

 

De Kempen is niet het kneusje van onze provincie. Integendeel! Binnen de Kempen schuilt een enorme potentie. Deze burgemeesters staan met de voeten in het lokale werkveld. De bekommernissen en uitdagingen voor onze streek verdienen een deftige stem in Brussel. Tine, Gilles en Mien willen werken aan een toekomst waarin de Kempen bloeit en waarin al onze inwoners de kans krijgen om te werken, te genieten en veilig samen te wonen.

Gezonde mix op op Antwerpse cd&v-lijsten

De provinciale partijraad van CD&V Antwerpen heeft de volledige lijsten voor de verkiezingen van 9 juni goedgekeurd. “Zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement kunnen we rekenen op een gezonde mix van ervaren krachten en jong geweld”, aldus provinciaal voorzitter Stijn Coenen.