Roeselare zet voor Sinterklaas zijn beste schoentje voor

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Van 12 november tot 5 december is iedereen welkom in het Huis van Sinterklaas in Roeselare. De Goedheilig Man verblijft dit keer in de Villa Van de Walle.

 

“We zijn fier dat Sinterklaas dit jaar opnieuw onze stad uitkiest om er de komende weken te logeren”, zegt schepen voor Jeugd Matthijs Samyn (CD&V). “Alle kinderen vanaf 2,5 jaar zijn samen met hun (groot)ouders welkom in de Villa Van de Walle in de Meensesteenweg. Zij kunnen er op ontdekking gaan in de verschillende magische kamers én uiteraard kennismaken met Sinterklaas en zijn Pieten. Breng zeker je brief of tekening mee, want de Pieten voorzien een lekkere verrassing. Omdat de Sint al een gezegende leeftijd heeft bereikt, vraagt hij om je bezoek vooraf te reserveren.” Wie maar niet genoeg kan krijgen van Sinterklaas, kan in het centrum van Roeselare ook deelnemen aan de Spiekpietenzoektocht. Bovendien pakken ook cultuurcentrum De Spil en kenniscentrum ARhus uit met leuke Sinterklaasactiviteiten.

info: www.sinterklaas.vanrsl.be

 

Roeselare nieuws

Evenwicht vinden tussen ecologie en netheid in het maaibeleid van Stad Roeselare

Tijdens 'Maai mei niet' wordt wat minder gras gemaaid, zodat planten in het gras de kans krijgen om te bloeien. Goed voor de natuur en de insecten. Ook Roeselare doet mee, maar volgens een plan waarin rekening wordt gehouden met netheid en veiligheid. Bepaalde stroken zullen wel gemaaid worden, andere niet, zo wordt verwildering toch wat binnen de perken gehouden.

Zwerfvuil aanpakken is en blijft voor ons een prioriteit

Na afgelopen weekend waarin Roeselaarse Mooimakers in de hele stad zwerfvuil opraapten, vroeg gemeenteraadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) tijdens de gemeenteraad naar de resultaten en de geplande verdere acties van het stadsbestuur.

Binnenkort rouwplaats voor dieren in Roeselare

Tegen de zomer wil de stad een rouwplek voor dieren realiseren. Men kijkt hiervoor naar een plaats nabij de begraafplaats in de Groenestraat. Dat antwoordde schepen Matthijs Samyn op een vraag van raadslid Thomas Witdouck in de gemeenteraad van februari. Schepen Stefaan Van Coillie gaf mee dat ook de mogelijkheid om dieren mee te begraven in het graf van hun baasje wordt onderzocht.