Renaat Braemprijs

Publicatiedatum

Auteur

Stein Voet

Deel dit artikel

 En de winnaar is… 3 innovatieve woonvormen in provincie Antwerpen wonnen de eerste Renaat Braemprijs.

🔻 Het cohousingproject De Academie in Turnhout veroverde de harten van de publieksjury.

🔻 De Kloostersite in Meer kwam in de online stemming uit de bus als publiekslieveling.

🔻 Het sociale woonproject Eksterlaar in Deurne overtuigde de vakjury met een mensgerichte aanpak.

Alle drie de projecten dragen ze bij aan een diverser woonaanbod en bieden ze mogelijke antwoorden op maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing, vereenzaming, betaalbaarheid en klimaatadaptatie.

De Renaat Braemprijs zet deze initiatieven in de spotlight. Waarom? Ze zijn niet alleen architecturaal vernieuwend, ze kunnen inspirerend zijn voor iedereen en oplossingen aanreiken voor deze maatschappelijke uitdagingen

Nieuws

Samen met u!

Betrokken. Betrouwbaar. Bekwaam. Dat is al ruim twintig jaar mijn motto als parlementslid. Noem me gerust een sociaal geëngageerde volksvertegenwoordiger. Ik ben fier dat ik veel zaken kon realiseren: hogere uitkeringen en pensioenen, rouwverlof, mantelzorgverlof, gelijke kansen voor iedereen,... En dat wil ik met uw steun en stem graag verder doen. Over thema’s die er echt toe doen. Uw Werk, Uw Welzijn, Uw Inkomen. Ik doe dat met een recept waarin ik geloof: goed naar U luisteren, hard werken, en vooral doen. Zoals U van mij verwacht.

De Kempen.... niet aan de rand, maar in de spotlights!

 

De Kempen is niet het kneusje van onze provincie. Integendeel! Binnen de Kempen schuilt een enorme potentie. Deze burgemeesters staan met de voeten in het lokale werkveld. De bekommernissen en uitdagingen voor onze streek verdienen een deftige stem in Brussel. Tine, Gilles en Mien willen werken aan een toekomst waarin de Kempen bloeit en waarin al onze inwoners de kans krijgen om te werken, te genieten en veilig samen te wonen.

Gezonde mix op op Antwerpse cd&v-lijsten

De provinciale partijraad van CD&V Antwerpen heeft de volledige lijsten voor de verkiezingen van 9 juni goedgekeurd. “Zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement kunnen we rekenen op een gezonde mix van ervaren krachten en jong geweld”, aldus provinciaal voorzitter Stijn Coenen.