Peter Van Cutsem

Fractieleider Gemeenteraad - Gemeenteraadslid

Fractieleider Gemeenteraad

Bediende in een grafische studio
Bestuurslid van SK Pepingen-Halle
Penningmeester van Feestend Beert
Kookouder van Chiro Karreveld Pepingen

Peter aan het woord:
Tot vorig jaar trapte ik af en toe op een balletje bij de veteranen van FC Beert City. Samen met vrienden van Feestend Beert organiseer ik tal van activiteiten. Verder kan ik genieten van een gezellige babbel met vrienden. De voeling met de jongeren behoud ik door mij in te zetten als kookouder van Chiro Pepingen en als bestuurslid van SK Pepingen-Halle. Ik had het sociaal engagement in mijn bloed want in mijn jonge jaren was ik Chiro(hoofd)leider, jeugdtrainer, bestuurslid van Jeugdclub Jungle en daarna oprichter van Jong CD&V Pepingen. Sinds 2006 heb ik een politiek mandaat, als gemeenteraadslid en schepen, in onze prachtige gemeente.
Politiek mag misschien ver van je bed lijken maar op gemeentelijk vlak is dat zeker niet waar. Heel wat initiatieven gaan over dingen die iedereen dagelijks bezighoudt. En dat is goed; politiek moet net vanuit de mensen vertrekken; en niet vanuit het gemeentehuis. Met deze ingesteldheid heb ik gedurende twaalf jaar mijn mandaat ter harte genomen.
De uitdagingen voor een kleine plattelandsgemeente zijn en blijven erg groot. Tijdens de verschillende periodes heb ik getracht om zoveel mogelijk samen te werken. Dichtbij de verschillende verenigingen, adviesraden en inwoners staan en luisteren naar hun noden. Samen één ploeg, één team vormen waarbij iedere individu telt ! En dat met één gezamenlijke doelstelling: wij hebben het beste voor met alle Pepingenaren. Om onze doelstellingen vanaf 2019 te bereiken moeten we verder en waarschijnlijk nog intensiever samenwerken.
Volgende doelstellingen krijgen mijn bijzondere aandacht:
» uitbouw van ons informatieaanbod via sociale media, nieuwsbrieven en website met een professioneel evenementenloket;
» investeren in (bestaande) infrastructuur, zowel voor jeugd-, sport- als cultuurverenigingen;
» samen nadenken over hoe we de burgers, inwoners en verenigingen nog meer betrekken bij het gemeentelijk beleid;
» samenwerkingsiniatieven verder stimuleren en ondersteunen;
» herziening van het Pepings Mobiliteitsplan met vele verkeersmaatregelen als resultaat.

Wel, beste inwoners, ik ben er alvast klaar voor. Ik wil graag mijn handen verder uit de mouwen steken om van Pepingen een “thuis” te maken voor iedereen. Samen DE WEG VOORUIT »