Op vrijdag 23 augustus werd het parkeergebouw aan de Zuiderlaan in Waregem officieel geopend door het stadsbestuur en projectontwikkelaars ION en Steenoven. Speciaal voor de Waregem Koerse Feesten kan je er gratis parkeren. Na WKF24 gaat het parkeergebouw weer tijdelijk dicht om de technieken en omgevingswerken af te ronden. Er zijn 339 parkeerplaatsen en een overdekte fietsparking.
Door het groener en autoluwer maken van de omgeving rond het Regenboogpark verhoogt de parkeerdruk op de parking aan Waregem Expo. Daarom mocht B2Ai Architects een nieuw parkeergebouw ontwerpen. Inrijden kan vanaf de bestaande parking aan Waregem Expo via de rotonde op het kruispunt van de Zuiderlaan met de Meersstraat. De parking verlaten kan dan weer rechtstreeks op de Zuiderlaan. Er is plaats voor 339 wagens en er werd ook een overdekte fietsparking ingericht. Wagso zal instaan voor de exploitatie van het parkeergebouw.
Even weer dicht
Tijdens de Waregem Koerse Feesten kan je er gratis parkeren van vrijdag 23 augustus tot en met dinsdag 27 augustus. Vanaf woensdag 28 augustus gaat het parkeergebouw weer dicht om de technieken en omgevingswerken af te ronden.
Daarna zal je er gratis kunnen parkeren van maandagmorgen 8.00u. tot en met donderdagavond 18.00u., behalve als er tijdens deze momenten events plaatsvinden. Van donderdagavond 18.00u. tot en met maandag 8.00u. kan je het eerste uur gratis parkeren, daarna wordt er per begonnen uur tussen 8.00u. tot 0.00u. 2 euro aangerekend en per begonnen uur tussen 0.00u. tot 8.00u. betaal je 1 euro. Wil je 24 uur parkeren, dan betaal je maximum 20 euro.
Geen betaalautomaten
Er zijn geen betaalautomaten, dus kan je enkel betalen met bankkaart of creditkaart aan de uitrit van het gebouw. Bij het inrijden kan je je legitimeren via een QR-code (reservaties) of bankkaart (niet-reservaties). In geval van reservatie geldt het tarief van 20 euro per 24 uur (excl. btw) per gereserveerde parkeerplaats.
Dankzij dit parkeergebouw is het project rond het voetbalstadion van SV Zulte Waregem helemaal afgewerkt. Naast de twee woontorens, een hotel en een commercieel gebouw werd de Regenboogbrug gerenoveerd met een flinke knipoog naar het WK wielrennen van 1957 en werd de zone tussen de Zuiderlaan en het voetbalstadion aangelegd als autoluwe zone met groen en ruimte voor ontspanning.
Evolutie naar Regenboogpark
Wat we vroeger overigens kenden als enkel de stadionvijvers is de laatste jaren steeds meer veranderd naar het Regenboogpark. Zo werd de omgeving tussen de tennisvelden en Het Pand volledig heraangelegd, de oude bibliotheek werd afgebroken en de uitbreiding van cultuurcentrum De Schakel mét cultuurcafé verrees. De ontbrekende schakel om alle elementen in het Regenboogpark met elkaar te verbinden, wordt de groene verbinding van de esplanade aan Het Pand met de stadionvijvers. Momenteel is een studiebureau bezig met het ontwerp.