Park Den Esch in centrum Temse wordt aangepast

Publicatiedatum

Auteur

Michelle Gils

Deel dit artikel

Lokaal Bestuur Temse heeft plannen voor de herinrichting van park Den Esch. Op dinsdagavond 26 september vond er een participatiemoment met de buurtbewoners plaats. Doel? Samen nadenken over de herinrichting van een perceel van het park.

Rondom park Den Esch komt er nog een bouw van appartementen. Dit zat nog vervat in de oorspronkelijke plannen voor de ontwikkeling van de site van De Zaat en zal de komende jaren uitgevoerd worden.

Industriële hennep geplant
Net voor de zomer 2023 werden percelen rondom park Den Esch door C-Biotech, onderdeel van Cordeel Group, ingezaaid met industriële hennep. Lokaal Bestuur Temse en C-Biotech tonen zo de mogelijkheden van industriële hennep als natuurlijke oplossing voor een vermindering van CO2. Tot 5x meer dan dezelfde hoeveelheid in bomen gerekend. De plant groeit heel snel waardoor er ook snel resultaat kan geboekt worden. Op deze manier werken we samen aan onze klimaatdoelstellingen. We blijven hier in de toekomst op inzetten.

Heraanleg van het park
Het wandelpad zoals we het nu kennen, was tijdelijk en zal, samen met de bouwwerken, heraangelegd worden. We voorzien 2 extra groene doorsteken van aan dit pad naar de Tekenaarslaan.

Afgelopen dinsdagavond was er een participatiemoment, meer dan 90 inwoners namen deel aan de sessie. Er kwamen heel wat positieve en kritische ideeën. We dachten samen na over hoe we de omgeving groener, gezonder en leuker kunnen maken. De input van de sessie gaat mee naar een volgende fase: ontwerp van het perceel.

“Eén perceel aan het park blijft eigendom van Lokaal Bestuur Temse. Voor de inrichting van dit perceel gingen we aan de slag met buurtbewoners. We denken bv. aan de aanleg van een pluktuin of een voedselbos”, geeft schepen van Duurzaamheid Tineke Van Britsom aan.

Wonderland
Het project van park Den Esch kadert in Wonderland. Wonderland staat voor een schoon Temse dat klaar is voor het klimaat van de toekomst. Een gezonde en groene gemeente om te wonen, werken, ontmoeten en ontspannen. In Wonderland is er meer ruimte voor natuur, water, slimme mobiliteit en duurzame energie. Ben jij klaar om samen ideeën en dromen te delen en wonderen waar te maken? Zo is iedereen echt #thuisintemse.

Meer info via www.temse.be/project-park-den-esch

Nieuws

Rechtstreekse lijn met de burgemeester: Werken polikliniek gestart op 16 mei

Verwelkomende groene oase bij Welzijnsvereniging Sleutelzorg in Temse

Welzijnsvereniging Sleutelzorg Temse opent officieel het plein en kunstwerk

Première film Lucky Lady II

Première film Lucky Lady II
Amerikaanse bommenwerper stortte op 30 juli 1943 neer in Tielrode
Vrijdag 7 juni, 20 u., Sint-Pieterskerk Tielrode

De neerstorting van de Amerikaanse bommenwerper Lucky Lady II op 30 juli 1943 leeft voort in het collectieve geheugen van Tielrode. Na meerdere herdenkingen, publicaties (boek, brochures…), expo’s e.a. is nu ook een film gerealiseerd. Rudy Bredael (Waaslandse Videoclub Temse) is de cineast van de 48' durende prent, die de geschiedenis van het toestel omvat: van bij zijn opstijgen in Norfolk (Engeland) tot en met de meest recente herdenking op 30 juli 2023. De film gaat in première op vrijdag 7 juni20 u., in de Sint-Pieterskerk van Tielrode. De vertoning wordt voorafgegaan door een selectie filmpjes (20') uit de Oude Doos m.b.t. Tielrode. Ter plekke kan ingeschreven worden voor de usb-stick die de film én de digitale versie van het boek omvat. Kostprijs: 20 euro.

Iedereen is welkom! De toegang is gratis.