Opnieuw skate-on-tour op vier locaties in juli

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Deze zomer organiseert de jeugddienst opnieuw skate-on-tour.

Het pop-up (en dus verplaatsbaar) skatepark trekt langs vier locaties in Waregem: aan de stedelijke basisschool in Beveren-Leie (1-7 juli), achter de kerk in Sint-Eloois-Vijve (8-14 juli), aan oc De Coorenaar in Desselgem (15-21 juli) en op de parking van oc Nieuwenhove (22-31 juli). Omdat het niet gewoon een kwestie is van toestellen te plaatsen, wordt er telkens op zaterdagnamiddag een gratis skate-initiatie gegeven. Dit op zaterdagen 1, 8, 15 en 22 juli. Kinderen van 7 tot 12 jaar zijn welkom van 13.00u. tot 15.00u., jongeren vanaf 12 jaar van 15.00u. tot 17.00u. Inschrijven kan ten laatste op de donderdag voorafgaand aan de initiatie via www.waregem.be/skateontour. Daar vind je ook alle info.

Nieuws

Sterrenregister is hart onder de riem voor ouders van sterrenkindjes

Ouders die een kind verliezen na een zwangerschap van minder dan 140 dagen, kunnen wettelijk geen aangifte doen van hun zoon of dochter. Daarom is er vanaf nu in Waregem ook een sterrenregister. Het register is er voor sterrenkindjes ongeacht de duur van de zwangerschap.

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.