Onder dezelfde naam naar de kiezer!

Publicatiedatum

Auteur

Isabel Lebbe

Deel dit artikel

Het afdelingsbestuur van CD&V Poperinge trapte de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 op gang.

Het zal wellicht weinigen verbazen dat CD&V Poperinge ervoor kiest haar naam te behouden. Het team van schepenen, gemeenteraadsleden en kandidaten rond burgemeester Christof Dejaegher komt al vele jaren op onder haar partijnaam. Het zou heel vreemd zijn nu plots onder een andere vlag te gaan varen.

“We zijn wie we zijn en zetten ons al jaren in ten dienste van de Poperingenaars en hun stad en deelgemeenten. Een andere naam zal ons als mensen niet veranderen. Vrij zinloos om een naam te wijzigen maar met dezelfde mensen op te komen. Dat heeft iets weg van oude wijn in nieuwe zakken en daar kiezen wij niet voor maar wel voor de volle 100% voor een sterke ploeg voor Poperinge!”, aldus afdelingsvoorzitter Joseph Delalleau.

 

Nog dit jaar gaat de partij in gesprek met de inwoners om de krijtlijnen voor de komende bestuursperiode uit te tekenen, al kun je natuurlijk nu al in het gemeentelijke beleid de eerste aanzetten zien naar waar de ploeg naartoe wilt. 'De stad verfraaien maar ook versterken, daar draait het om, zodat we klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst,' klinkt het.

Het zal al evenmin verbazen dat cd&v Poperinge uittredend burgemeester Christof Dejaegher als lijsttrekker heeft aangeduid. Hij wil gaan voor zijn vierde volle mandaat als burgemeester, nog steeds enthousiast en gedreven maar vooral ook ervaren om verder te werken voor Poperinge.

 

“Al enkele maanden gonst het van geruchten dat ik zou vertrekken richting Brussel, ja zelfs gouverneur zou willen worden, maar zoals bij de vorige verkiezingen kies ik volop voor mijn geboortestad. Politiek Brussel spreekt mij minder aan en een combinatie met het mandaat van provincieraadslid of nu als voorzitter van de provincieraad is perfect haalbaar en zelfs goed voor de stad,” aldus burgemeester Christof Dejaegher.

 

De ervaren schepen met sterke schouders – letterlijk en figuurlijk – Ben Desmyter toonde zich bereid de lijst te duwen. Vanuit zijn woon – en geboorteplaats Krombeke en Proven zet hij onverminderd ook onze deelgemeenten mee op de kaart. Hij toonde zich in de lopende bestuursperiode vooral in de talloze projecten van vergroening met heel wat nieuwe plantsoenen, maar ook met een enorme groei aan zonnepanelen en andere duurzame inspanningen. En dit als schepen van financiën steeds met een duurzaam financieel beleid op het voorplan.

 

Veel ervaring vooraan en achteraan op onze toekomstige lijst dus, mee versterkt door de schepenen Loes Vandromme (tevens Vlaamse parlementslid) en Klaas Verbeke, die zich ook volop voor de lijst én voor Poperinge verder willen inzetten in de volgende bestuursperiode.

 

Ondertussen hebben enkele nieuwe, jonge kandidaten zich gemeld en kunnen we verder bouwen op heel wat steun van ervaren raadsleden of sympathisanten in het bestuur.

 

Merci Kris!

Kris Notebaert uit Watou is al vele jaren schepen van landbouw, milieu en openbare werken in Poperinge. Hij zetelt sinds 2 januari 1995 onafgebroken in de gemeenteraad en is sinds 2004 schepen. Kris vernieuwde als schepen heel wat landelijke wegen, realiseerde een nieuw recyclagepark, stond mee aan de wieg van Diftar en is verantwoordelijk voor de succesvolle lancering van de containers voor restafval en GFT in onze stad. Ook het dierenasiel en de waterbeheersingswerken waren twee projecten, waarbij Kris heel nauw betrokken was. Maar uiteraard is landbouw zijn passie. Als schepen steunde hij de hopsector volop, nog altijd het DNA van Poperinge en hij stond mee in voor erosieprojecten of premies voor groenbemesting en bodemanalyses. Kortom, een rijk gevuld palmares.

 

Kris heeft beslist om zich niet meer kandidaat te stellen. Hij is bijna 60 en wil zich de laatste jaren van zijn beroepsloopbaan nog volop achter zijn landbouwbedrijf en zijn andere engagementen kunnen zetten.

Cd&v dankt Kris voor zijn inzet, toewijding en engagement! Merci!

nieuws

Zevenentwintig Poperingenaren minder dan vorig jaar

Op 31 december 2023 woonden er 19.911 Poperingenaars in de Hoppestad. In vergelijking met 2022 (nl. 19.938) is het bevolkingscijfer gedaald met 27 inwoners. De evolutie van het bevolkingscijfer is afhankelijk van twee variabelen: de natuurlijke bevolkingsaangroei of-afname en de migratie of verhuisbewegingen.

Nagenieten van een geslaagde nieuwjaarsontmoeting!

Op vrijdag 2 februari organiseerden we onze jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie in OC De Bampoele, Krombeke.

De zaal zat afgeladen vol voor een sfeervolle avond met leuke babbels, bevlogen speeches en lekkere hapjes en drankjes. 

We mochten zelf Vlaams minister Crevits verwelkomen!

Geniet nog even na met dit fotoverslag.

Goede resultaten voor onze stad uit de gemeente- en stadsmonitor

Eind januari werden de resultaten van de gemeente- en stadsmonitor, een driejaarlijkse burgerbevraging in heel Vlaanderen, gepubliceerd.

Onze stad kan goede resultaten voorleggen!