Omzet Waregembon gaat opnieuw omhoog

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

Twaalf jaar na de lancering blijft de omzet van de Waregembon nog steeds in stijgende lijn gaan. Na het atypische coronajaar 2020 en een goede doorstart in 2021 noteerden we in 2022 een omzet van maar liefst 872 355 euro. Daarin zitten voor het eerst ook digitale Waregembonnen, die aangekocht, geschonken en verbruikt zijn via de Waregem-app. 

Meer dan 400 handelszaken aanvaarden intussen de Waregembon. Deelname is voor hen volledig gratis, zowel voor de papieren versie als voor de digitale versie. Het bedrag komt volledig terecht bij Waregemse handelszaken en is daarom nog steeds een belangrijke impuls voor de lokale economie. 

Naast de vlotte verkoop in de stadswinkel geven heel wat ondernemers Waregembonnen aan hun werknemers als cadeau of extra premie. In het totaalbedrag zit ook alles wat het stadsbestuur zelf uitgeeft voor onder andere premies en toelagen.


 
Alle info over de Waregembon en een overzicht van de deelnemende handelszaken staat op www.waregem.be/waregembon.

Nieuws

Alle Groene Plekjes in Waregem op één kaart

Zes jaar na de eerste editie van de stadskaart Groene Plekjes is er nu een geactualiseerde versie. Deze week belandt de kaart in alle Waregemse brievenbussen. Meteen een ideale houvast om er deze zomer op uit te trekken in eigen stad.

Mural en groengevel aan stationsgebouw zorgen voor oase van kleur

Op zaterdag 6 juli werden de mural en groengevel aan het stationsgebouw van Waregem officieel ingehuldigd. Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek. Met een totaalsom van 37 000 euro investeerde de stad stevig in de verfraaiing van de stationsomgeving.

Vernieuwde visvijvers helemaal klaar

In Desselgem zijn de vernieuwde Visvijvers officieel geopend. De Visvijvers vormden altijd al een uniek stukje natuur maar werden door ingrijpende werken nieuw leven ingeblazen. Dankzij nieuwe paden, boomgaarden, een mountainbikeroute en horecazaak Tegare vormen de Visvijvers nu een prachtige ontmoetingsplek voor jong en oud. De totale vernieuwing kostte ruim 800 000 euro.