Omleidingen van De Lijn in zomervakantie

Publicatiedatum

Auteur

Michelle Gils

Deel dit artikel

De bussen van De Lijn volgen vanaf 1 juli tot en met eind augustus een omleiding via de N16. Dit betekent dat je aan enkele haltes in onze centrumstraten tijdelijk geen bus kan nemen maar wel aan een bushalte kort bij de N16.

Er was al een omleiding door de werken in de Kouterstraat en omgeving. De centrumstraten zien af van het (zware) extra verkeer. Daarom voorzien we in de zomermaanden voor de bussen van De Lijn een omleiding langs de N16. Tijdens de zomer herstellen we de centrumstraten. Zo is alles terug in orde tegen de start van het schooljaar.

Een overzicht van de omleidingen:

Lijn 93 Antwerpen L.O. - Sint-Niklaas

  • Niet bediende haltes: Grote Dweersstraat, Vredestraat, Edgard Tinelplaats, Schoolstraat, Gasthuisstraat, Vrijheidstraat (enkel aan de zijde richting Sint-Niklaas)
  • Vervanghaltes: Eurolaan en een tijdelijke halte aan de Guido Gezelleplaats ter hoogte van de tunnel onder de N16.

Lijn 931 Antwerpen L.O. - (via Doornstraat) - Sint-Niklaas

  • Niet bediende haltes: Van Raemdonckstraat, Gasthuisstraat, Vrijheidstraat (enkel aan de zijde richting Sint-Niklaas)
  • Vervanghalte: een tijdelijke halte aan de Guido Gezelleplaats ter hoogte van de tunnel onder de N16.

Lijn 99 Hamme - Temse Station en 932 Sint-Niklaas via Tielrode -  Antwerpen L.O.

  • Niet bediende haltes: Edgard Tinelplaats, Schoolstraat, Gasthuisstraat, Vrijheidstraat (enkel aan de zijde richting Sint-Niklaas)
  • De haltes Vredestraat en Grote Dweersstraat worden bediend door deze lijnen. Er is een overstapmogelijkheid naar lijn 93 aan de halte Vrijheidstraat.
  • Vervanghaltes: er zijn tijdelijke haltes in de Sint-Amelbergalaan nabij Action en aan de Guido Gezelleplaats ter hoogte van de tunnel onder de N16.

Als reiziger gebruik je best de routeplanner van De Lijn om je reis te plannen: www.delijn.be/nl/routeplanner/
Meer info vind je via 
www.delijn.be/nl/gemeente/temse/ en www.temse.be/nieuws/omleidingen-de-lijn

Nieuws

Muurschildering van Reynaert in Temse

In 2024 is Temse voorzitter van het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert. Tijdens de opening van het toeristisch seizoen nam Temse de fakkel over van Sint-Niklaas. Dit jaar voorzien we heel wat activiteiten in een vossenjasje.

Op zoek naar een betaalbare huurwoning? Het immocafé in buurthuis Den Boodt helpt je op weg

Buurthuis Den Boodt opent op donderdag 27 juni van 14 tot 16 u. voor de eerste maal de deuren van het immocafé. Kandidaat-huurders kunnen er om de twee weken terecht voor tips en ondersteuning bij de zoektocht naar een betaalbare huurwoning.

Vaste afspraak op woensdagavond: de Parkfeesten

Afspreken met vrienden op een zomeravond op een mooie locatie, met muziek en een drankje erbij. Dat klinkt als: de Parkfeesten. Een gratis evenement met een muzikaal aanbod voor jong en minder jong. De Parkfeesten zijn een gevestigde waarde in het zomeraanbod en brengen wekelijks meer dan 500 bezoekers naar het park.