Voor een zorgeloze toekomst.

Ik ben Nin Walschaerts, geboren in 1952, en woon intussen al 3 jaar in het prachtige Merchtem. Samen met mijn echtgenoot Francis woon ik in het Ginder-Ale gebouw. Nochtans geboren en getogen in Mechelen, maar we wilden dichter bij onze zoon, schoondochter en kleinkinderen gaan wonen, die al vele jaren in Bollebeek vertoeven.

Na mijn loopbaan bij het federale Voedselagentschap, koos ik ervoor om mij in te zetten als uitvaartconsulente . In contact komen met de familieleden, hun hoop en verdriet aanhoren, teksten schrijven en brengen tijdens de uitvaart, dat alles sterkte mij in mijn persoonlijke idealen. Meer dan 800 uitvaarten heb ik zo mogen begeleiden, en hierdoor is mijn liefde nog sterker geworden voor meer menselijkheid en zorg in onze maatschappij.

Maar nu even over mijn hobby’s en…. dat zijn er niet weinig. Yogales volgen, theater, zingen bij een gospelkoor, voorlezen voor kindjes in de Bib van Merchtem. Maar, misschien is mijn grootste passie, als vrijwilliger mee het verhaal schrijven van de bewoners in Orchidee Zonnelied Merchtem, die ondertussen meer dan vrienden zijn geworden.

De vraag waarom ik zo graag in de Merchtemse politiek wil stappen is om er mee voor te zorgen: dat kinderenarmoede zou verdwijnen, dat minderbedeelden een betere opvolging krijgen, dat iedereen de kans mag hebben om te kunnen genieten van cultuur, dat elke mens, wie ook, van jong tot oud, recht mag hebben op een degelijk zorgbeleid en op een zorgeloze toekomst.

/nin_walschaerts