Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Techniekacademie

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

De stad heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Hogeschool Vives om de Techniekacademie ook in 2024 te organiseren.

Zowel voor de Junior Techniekacademie (3e en 4e leerjaar) als de Tiener Techniekacademie (5e en 6e leerjaar) staan er zes workshops van telkens twee uur op het programma. Beide Techniekacademies hebben plaats voor 40 deelnemers, meestal zijn alle plekjes vlot ingevuld. Deelnemen kost 70 euro, het UiTPAS-kansentarief kan je aanvragen in het welzijnshuis.
De Techniekacademie laat kinderen en jongeren tijdens hun vrije tijd kennismaken met STEM en techniek. Tijdens leuke én leerrijke workshops kunnen ze de handige Harry en de wetenschapper in zichzelf ontdekken. De organisatie van de Techniekacademie is in handen van Vives, de stad ondersteunt door lokalen ter beschikking te stellen en actief promo te voeren. Meer info op
techniekacademie-waregem.be.

Nieuws

Sterrenregister is hart onder de riem voor ouders van sterrenkindjes

Ouders die een kind verliezen na een zwangerschap van minder dan 140 dagen, kunnen wettelijk geen aangifte doen van hun zoon of dochter. Daarom is er vanaf nu in Waregem ook een sterrenregister. Het register is er voor sterrenkindjes ongeacht de duur van de zwangerschap.

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.