Nieuw speelterrein aan Kuitenberg/Neringen

Publicatiedatum

Auteur

Steven Lambert

Deel dit artikel

“Het is onze bedoeling om de kinderen van de jonge gezinnen in deze buurt een veilige, uitdagende plek aan te bieden om buiten te spelen. We kozen vanzelfsprekend voor duurzame, natuurlijke speeltoestellen in Robinia-hout. Dat oogt speels en leuk. Bovendien is het elastisch, taai en slijtvast. Daarom leent het zich uitstekend voor onderhoudsarme en vandalisme bestendige speelomgevingen”
Caroline Fredrick, schepen van jeugd

“Deze nieuwe woonkern ligt echt aan de rand van onze gemeente en dan is het fijn dat we onze nieuwe inwoners dit kunnen aanbieden. Hier wonen veel jonge gezinnen of grootouders die vaak ook kleinkinderen over de vloer krijgen. Deze groenzone moet een uitdagende, veilige speelplek worden voor de kleinsten uit de buurt, maar tegelijk een ontmoetingsplaats voor alle omwonenden. We hopen dat buurtbewoners hier gezellige petanque-avonden houden, een wijkaperitief organiseren of op een mooie zomeravond gezellig samen zitten”
Kim Martens, burgemeester

Met Danneels creëren we vooral een duurzame, kwalitatieve woonomgeving op aantrekkelijke locaties, waarbij we veel aandacht besteden aan open groene ruimte, een optimale waterhuishouding en zachte verbindingen voor voetgangers en fietsers. De kwaliteit, het uitzicht en de indeling van de woning zijn vanzelfsprekend enorm belangrijk voor mensen, maar we stellen vast dat ook de aangename omgeving hun keuze mee bepaalt. Een speelterrein en groenzone zoals op Kuitenberg, waar kinderen zorgeloos kunnen ravotten en mensen elkaar kunnen ontmoeten, maakt iedereen een paar procentjes gelukkiger. ”
Tine Cardoen, COO Danneels

Nieuws

Vernieuwing Reglement Infoborden Lievegem: Gebruiksvriendelijker voor Verenigingen

Het reglement voor de infoborden in Lievegem, cruciaal voor lokale informatievoorziening, is na evaluatie aangepast om het gebruik voor verenigingen te vereenvoudigen. De wijzigingen betreffen een logischere benaming van locaties, een bijgestuurde werkwijze met transportkosten voor de leverancier, en een prijsaanpassing. Nieuw is stockage en hergebruik, en de procedure is nu gemakkelijker voor verenigingen, wat bijdraagt aan een efficiëntere communicatie en duurzaamheid.

CD&V Plus Lievegem lost volgende namen

LIEVEGEM- CD&V Plus Lievegem lanceerde enkele weken geleden een filmpje waarin de nummer één, twee en drie voor de verkiezingen in oktober bekend gemaakt werden. Met de lancering van een eerste ‘pluskandidaat’ weten we dat ze als verruimingslijst naar de kiezer trekken. De volgende drie namen vormen geen verrassing.

 

Infomarkt werken verkeersveiligheid Eeksken