Mobiele zorgunits: nu ook in Lummen mogelijk!

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel

De vergrijzing in Vlaanderen en in onze gemeente vormt een van onze grootste uitdagingen voor de toekomst. Mensen die zorgbehoevend zijn, kunnen of willen, om diverse redenen, niet altijd naar een woonzorgcentrum of serviceflat ed. Een reeds gekende mogelijkheid is het ‘zorgwonen’, hiervan maken reeds vele Lummenaren gebruik.

Daarnaast is er een groeiende vraag naar een ‘tijdelijke mobiele zorgunit’ in de tuin. Er bestaat echter op heden geen specifieke regelgeving op het vlak van ruimtelijke ordening hierover. De Vlaamse overheid werkt wel aan een juridisch kader, doch is dat momenteel nog niet in voege. Om aan deze behoefte tegemoet te komen op korte termijn, heeft de gemeente Lummen een ruimtelijk kader uitgewerkt op basis waarvan een ‘tijdelijke mobiele zorgunit’ kan worden toegelaten in de tuin. 

Als gemeente Lummen bieden we dus een mogelijke oplossing om tegemoet te komen aan ontwikkelingen in nieuwe woonvormen. Zodoende trachten we de nodige inspanningen te doen om (woon)oplossingen voor al onze inwoners te kunnen aanbieden! Meer info kan je bekomen op de dienst ruimtelijke ordening van onze gemeente.

Wim Vangeel

Schepen van ruimtelijke ordening

 

Nieuws

Week van de korte keten in Lummen: De kortste weg tussen boeren en burgers

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net