Lummen en KBM investeren in sociale 65+ flats

Publicatiedatum

Auteur

Chelsea Nshuti

Deel dit artikel

Op de gemeenteraad van april werd een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen de gemeente/OCMW Lummen en de Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen (KBM). Dit voor een bouwproject van 15 nieuwe sociale huurappartementen voor senioren op de site van het rustoord Meerlehof. 

Het gemengd project wordt gerealiseerd op de grond waarop momenteel het voormalig rustoord Meerlehof gelegen is. Het is een bouwproject van a rato 15 appartementen voor senioren, daarnaast wordt er ook een ondergrondse polyvalente (berg)ruimte voor het OCMW voorzien. Dit project is een mooi vervolg op het bouwproject van de KBM in de Ketelstraat. Zodoende tracht de gemeente Lummen inspanningen te leveren om het bindend sociaal objectief, opgelegd door de Vlaamse overheid, te behalen.

Op de gemeenteraad van april werd een samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd. Voor het ontwerp van dit bouwproject zal de KBM voor de zomer een architect aanstellen. Het voormalig rustoord wordt gesloopt begin 2022. Momenteel is het contrast tussen de twee gebouwen op de site dan ook enorm. In het voorjaar van 2023 start normaliter de bouw van het gemeenschappelijke bouwproject. Opnieuw een mooi project in de stijgers in onze gemeente Lummen!

 

Wim Vangeel

Schepen van wonen

Nieuws

Nieuwe jeugdlokalen KLJ Linkhout: werken gestart!

CD&V Lummen neemt deel aan Zwerfvuilactie 2024 van Straat.net

Bib elke dag open van 8u tot 22u