Skatepark voor Laakdalse jeugd

Publicatiedatum

Auteur

Stephanie Reymen

Deel dit artikel

Na lang wachten komt het er eindelijk, een skatepark voor de Laakdalse jeugd. De werken gaan van start in het voorjaar van 2024.

 

De gemeente deed in 2021 een bevraging naar de interesses van de jeugd. Ze stelde een enquête op die naar alle 10- tot 25-jarigen werd gestuurd. Er kwamen 240 reacties. Uit de resultaten bleek dat de Laakdalse jeugd vooral nood heeft aan een skatepark. Er was ook veel vraag naar een jeugdhuis.

Er werd een stuurgroep opgericht van zo’n 15 jongeren. Samen met de jeugddienst maakten zij een ontwerp van het skatepark en gingen ze op zoek naar de ideale locatie. Dat werd de sporthal.
De stuurgroep gaf ook aan dat een jeugdhuis nodig is. Ze kwamen met het idee van een bus of caravan als mobiele ontmoetingsplaats. Die zou in de verschillende deelgemeenten kunnen staan, maar zou ook door verenigingen of gemeentelijke diensten gebruikt kunnen worden.

In 2022 lanceerde Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle (cd&v) een projectoproep voor de verbetering en ontwikkeling van jeugdinfrastructuur. De gemeente Laakdal diende een projectvoorstel in voor de bouw van een skatepark en een mobiel jeugdhuis. In het project is er ook oog voor ecologie en duurzaamheid; er wordt geïnvesteerd in groenaanleg en in een zitbank met laadstation op zonne-energie. Het project werd goedgekeurd en de gemeente kreeg een subsidie van €230.000.

In juni 2023 werd het bestek voor de bouw van het skatepark goedgekeurd door de gemeenteraad. En nu, in oktober 2023, is er dus een leverancier gevonden en kunnen de werken starten in het voorjaar van 2024.

Nieuws uit Laakdal

Sportbeleving in Laakdal

De sportwereld is in beweging. Welke uitdagingen staan de sport in de toekomst te wachten? Met welke trends moeten beleidsmakers in de sport rekening houden?   

Week van de Korte Keten

De Week van de Korte Keten vindt dit jaar plaats van 18 tot 26 mei. Net als elk jaar worden lokale producten in de kijker gezet bij consumenten. Tijdens deze editie wordt er extra aandacht besteedt aan samenwerkingen tussen lokale producenten en ondernemers, die met de producten aan de slag gaan.

Inhuldiging Staf Beckersplein

De gemeente Laakdal brengt hulde aan Staf Beckers. De uitvinder ontwikkelde onder andere een nieuwe versie van een ontploffingsmotor in zijn werkhuis in Groot-Vorst. Voortaan draagt het grasveld voor het oude gemeentehuis in Groot-Vorst de naam ‘Staf Beckersplein’.