Leuk kind zkt penvriend(in)

Publicatiedatum

Auteur

Steven Lambert

Deel dit artikel

"Stiekem hopen we dat de uitwisseling van brieven en poëzie tussen bewoners van de WZC en de klassen/kinderen tijdens de poëzieweek zal leiden tot enkele langdurige penrelaties!"

Kim Martens, burgemeester

"Uit de 12 deelnemende klassen en de 4 woonzorgcentra kozen we telkens 1 winnaar. Op woensdag 22 maart overhandigen we een poëziepakket en 3 poëziebundels aan de 2 winnaars, klas 5 van basisschool Beke en WZC Lovenbos.
Jeroen Van Acker, schepen van cultuur"

PERSBERICHT 16 maart 2023

Geslaagde poëzieweek in Lievegem

Van 26 januari tot 1 februari liep in Vlaanderen de elfde editie van de Poëzieweek met als centraal thema “Vriendschap”. Ook in Lievegem is dit elk jaar opnieuw dé gelegenheid om poëzie in de schijnwerpers te zetten.
Project “Leuk kind zkt penvriend(in)”

Met de hulp van vriendenboekjes probeerden we in onze 4 woonzorgcentra penvrienden te zoeken voor de leerlingen van klas 5 en 6 van de Lievegemse scholen. En wat een succes! Meer dan 300 brieven schreven deze leerlingen bij elkaar. De meeste senioren kregen zeker 3 brieven terug, na het invullen van hun vriendenboekje. En er zaten ware schatten tussen de antwoorden. Mooie gedichten, leuke tekeningen en zelfportretten en veel grapjes.
Stiekem hopen we dat de uitwisseling van brieven en poëzie tussen bewoners van de WZC en de klassen/kinderen tijdens de poëzieweek zal leiden tot enkele langdurige penrelaties! Maar dat hebben we vanaf nu niet meer in de hand natuurlijk.
Uit de 12 deelnemende klassen en de 4 woonzorgcentra kozen we telkens 1 winnaar. Zij krijgen een poëziepakket met elk 3 recente poëziebundels.

Op woensdag 22 maart zal de schepen van cultuur deze cadeaus overhandigen aan de 2 winnaars:
• Om 10.25 uur in klas L5 van Basisschool Beke, Oude Staatsbaan 64 - 9930 Lievegem
• Rond 11 uur in WZC Lovenbos, Grote Baan 190 - 9920 Lovendegem

We nodigen jullie hier graag op uit!

Jeroen Van Acker, schepen van cultuur
Kim Martens, burgemeester

Nieuws

Vernieuwing Reglement Infoborden Lievegem: Gebruiksvriendelijker voor Verenigingen

Het reglement voor de infoborden in Lievegem, cruciaal voor lokale informatievoorziening, is na evaluatie aangepast om het gebruik voor verenigingen te vereenvoudigen. De wijzigingen betreffen een logischere benaming van locaties, een bijgestuurde werkwijze met transportkosten voor de leverancier, en een prijsaanpassing. Nieuw is stockage en hergebruik, en de procedure is nu gemakkelijker voor verenigingen, wat bijdraagt aan een efficiëntere communicatie en duurzaamheid.

CD&V Plus Lievegem lost volgende namen

LIEVEGEM- CD&V Plus Lievegem lanceerde enkele weken geleden een filmpje waarin de nummer één, twee en drie voor de verkiezingen in oktober bekend gemaakt werden. Met de lancering van een eerste ‘pluskandidaat’ weten we dat ze als verruimingslijst naar de kiezer trekken. De volgende drie namen vormen geen verrassing.

 

Infomarkt werken verkeersveiligheid Eeksken