KRC Waregem krijgt nieuw kleedkamercomplex

Publicatiedatum

Auteur

Rik Soens

Deel dit artikel

De gemeenteraad keurde in de zitting van dinsdag 7 februari het ontwerp voor de nieuwe kleedkamers van voetbalclub KRC Waregem goed. Er was dringend nood aan een nieuwbouw voor de ongeveer 540 leden van de Rassing. De werken starten op het einde van dit seizoen.

Het goedgekeurde ontwerp omvat het bouwen van een nieuw volume, achter de tribune, waar momenteel enkele containers staan. Tussen de kantine en de bestaande kleedkamers komen er acht kleedkamers, twee scheidsrechters-kleedkamers en een ontvangst/secretariaatsruimte. Er komt een verbinding tussen de acht nieuwe en vier bestaande kleedkamers. Die laatste worden ook van nieuwe technieken en plafonds voorzien.
 
Daarnaast wordt onder de tribune de bestaande stookplaats vernieuwd en wordt er een nieuw sanitair blok voorzien dat bij de kleedkamers hoort. Bij deze werken wordt ook maximaal ingezet op energiezuinige maatregelen. Tegen de bestaande inkom van de kantine wordt dan weer een nieuw volume gebouwd met daarin een nieuwe inkom en nieuw sanitair. Het bestaande, verouderde sanitair van de kantine kan dan ook weggenomen worden, zodat er extra ruimte in de kantine komt.
 
Het project betekent een investering van ruim 1 miljoen euro. De werken starten op het einde van dit seizoen en tegen de start van het seizoen 2023-2024 zouden de bestaande kleedkamers weer gebruiksklaar moeten zijn en zouden de afbraak- en grondwerken afgewerkt moeten zijn.

Nieuws

Sterrenregister is hart onder de riem voor ouders van sterrenkindjes

Ouders die een kind verliezen na een zwangerschap van minder dan 140 dagen, kunnen wettelijk geen aangifte doen van hun zoon of dochter. Daarom is er vanaf nu in Waregem ook een sterrenregister. Het register is er voor sterrenkindjes ongeacht de duur van de zwangerschap.

Claus Belevingsexpo brengt Hanengevecht digitaal tot leven

Met de steun van Toerisme Vlaanderen vormt de Claus Belevingsexpo vanaf vandaag de absolute blikvanger van het Clausjaar in de pittoreske kerk van Sint-Eloois-Vijve. Het befaamde meesterwerk ‘Hanengevecht’ komt er digitaal tot leven aan de hand van technologische hoogstandjes. Met behulp van een tablet duik je nog tot 22 september in de leefwereld van de personages op het schilderij uit 1882, alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van het bezoek kom je oog in oog te staan met het enige echte ‘Hanengevecht’.

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen Frieda De Vos als Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren brengt elk jaar vele duizenden buren samen, gewoon op straat of bij een lekkere barbecue. Een initiatief dat ook in Waregem veel succes kent, want dit jaar schreven zich maar liefst 64 buurten in voor het gratis promopakket. Dit keer werd Frieda De Vos verkozen als Buur van het Jaar. Zij werd uitgebreid in de bloemetjes gezet.