Isabelle Degezelle

Wie ben je?

Ik ben Isabelle Degezelle een gedreven en trotse mama (40) van Thibeau (13) en Xander (8). Ik ben gehuwd met Geert Coussement, landbouwmechanieker. Ondertussen ben ik reed 18 jaar actief in CD&V Zwevegem, 2 keer 6 jaar als schepen en ook 6 jaar als voorzitter. In Zwevegem ben ik schepen van Jeugd, Onderwijs (incl. Kunstacademie), Cultuur, Bib en Bibus, Landbouw en Dierenwelzijn. Dit schepenambt combineer ik met mijn job in VIVES Roeselare waar ik opleidingshoofd ben van professionele bachelor agro- en biotechnologie, afstudeerrichtingen agro-industrie en landbouw en het graduaat productiebeheer land- en tuinbouw. Ik doceer bij VIVES ook nog veevoederformulatie en varkensteelt. De liefde voor de landbouwsector kreeg ik van thuis met de paplepel mee als geboren en getogen boerendochter, op die manier kon ik ook in mijn studies als master verdiepen in deze sector. Ik ben een zeer sociaal voelend iemand dit dan resoluut gaat voor een b(l)oeiend verenigingsleven want deze zorgen voor sterke verbondenheid bij onze inwoners en maatschappij. Ik ga dan ook ten volle voor kwalitatief onderwijs, voldoende betaalbare kinderopvang, een geëngageerde vrije tijdsbesteding en respect voor een leefbare landbouw. Door de combinatie van mijn 2 jobs met een gezin is er niet veel tijd meer over voor hobby’s. Ik kan dan ook zeggen dat mijn grootste hobby is om mijn steentje te kunnen bijdragen door mijn ten volle te smijten in mijn engagement om te gaan voor een nog beter Zwevegem, West-Vlaanderen en Vlaanderen waar het goed is om te leven, te wonen, te werken en te genieten. 

Waarom ben je kandidaat op 9 juni?

Gedreven ga ik als schepen van onderwijs en kunstacademie maar ook als opleidingshoofd bij VIVES ten volle voor innovatief en kwalitatief onderwijs.
Vol passie ga ik als schepen van landbouw en opleidingshoofd bij VIVES Roeselare voor een leefbaar inkomen voor landbouwers. Geboren en getogen in een prachtige landelijke gemeente als Zwevegem ga ik voor een leefbaar platteland met respect voor alle spelers.
Als schepen van jeugd wil ik mij ten volle inzetten voor een kindvriendelijke leefomgeving, want jongeren zijn de toekomst van onze maatschappij. Als schepen van cultuur ga ik voor een boeiend en bloeiend verenigingsleven want de verenigingen zijn de lijm en de verbondenheid in onze maatschappij. Ik waardeer dan ook bijzonder het engagement van zovele vrijwilligers.

Wat is je favoriete plekje in onze provincie?

Deelgemeente Moen in Zwevegem. In ons huis in de Oeverlaan 27 te Moen kan ik als echt familiemens geniet van het samen zijn met ons gezin en familie. Ik kan genieten van de rust tijdens het werken in onze tuin of van de fysieke arbeid wanneer ik mijn overal en laarzen aantrekken om helpen op de boerderij van mijn ouderlijke thuis. Dit is echt genieten en vakantie voor mij.