Isabel Lemahieu versterkt cd&v Heuvelland: “Lokale politiek gaat over menselijk contact”

Publicatiedatum

Auteur

Nathan Duhayon

Deel dit artikel

Isabel Lemahieu uit Kemmel versterkt de cd&v-ploeg in Heuvelland: “Ik wil actief bijdragen aan onze lokale gemeenschap. Met deze frisse enthousiaste ploeg moeten we terug inzetten op het DNA van Heuvelland. Voor mij is dat landbouw en toerisme, zonder daarbij de eigen inwoners te passeren”, aldus Isabel die tevens ondervoorzitter is van VVV Heuvelland.

Isabel Lemahieu: “Ik wil me met veel enthousiasme engageren voor Heuvelland, dat altijd mijn thuis zal zijn. Lokale politiek gaat voor mij niet over politieke partijen, maar over menselijk contact. Vooral landbouw en toerisme liggen me nauw aan het hart. Tegelijk moeten we onze plaatselijke verenigingen steunen in hun initiatieven om leven te brengen in onze dorpen.”

De keuze voor cd&v is evident voor Isabel: “Er waait duidelijk een vernieuwende en frisse wind door cd&v Heuvelland en dat spreekt mij sterk aan. Ik voel positiviteit en transparantie. Ik merk een enorm respect voor alle doelgroepen in de gemeente en dat is de aanpak waar ik mij in kan vinden.”

Isabel is echt een topper met een breed netwerk in de gemeente

Ook lijsttrekker Nathan Duhayon is tevreden: “Isabel is echt een topper met een breed netwerk in de gemeente. Als ondervoorzitter van VVV Heuvelland heeft Isabel een duidelijke visie op het lokale toerisme. De focus op landbouw en toerisme in combinatie met een grote portie enthousiasme zijn zonder meer een verrijking voor onze ploeg.”

 

Achtergrond

Isabel Lemahieu is geboren en getogen in Kemmel waar ze ook actief is in tal van verenigingen. Zo was Isabel voorzitter van het oudercomité in Kemmel en probeert ze vandaag het verschil te maken als ondervoorzitter van VVV Heuvelland, de spreekbuis van alle toeristische actoren in Heuvelland. Isabel is mama van  Matthias, Guillaume en Charlotte. Intussen is ze samen met Jos Vanacker. In 2016 startte ze met Landhuis BellaRosa een vakantiehuis en B&B.

De liefde voor Heuvelland straalt van Isabel af: “Heuvelland ligt mij nauw aan het hart. Ik ben hier geboren, heb hier school gelopen, ben er mijn man tegen het lijf gelopen en heb hier mijn kinderen grootgebracht. Omdat mijn toenmalige schoonvader Joseph Simoen een politieker was in hart en nieren maakte ik gaandeweg kennis met de lokale politiek”, zegt Isabel.

“Voor mij gaat lokale politiek over menselijk contact. Jezelf inzetten voor de lokale gemeenschap, vaak in kleine dingen. Het gaat over engagement voor onze dorpen, de lokale verenigingen, de handelaars, de landbouwers en iedereen die er woont. Mensen moeten zich welkom voelen in een leefbare gemeente, waar het goed wonen en werken is, met respect voor elkaar en voor de natuur.”

De keuze voor cd&v bleek evident: “In het verleden heeft cd&v prachtige zaken gerealiseerd in Heuvelland, maar uiteindelijk verloren ze de focus. Vandaag staat cd&v Heuvelland voor transparantie en een positieve benadering. Ik merk een enorm respect voor alle doelgroepen in de gemeente en dat is de aanpak waar ik mij in kan vinden.

Wat zijn de verwachtingen? “Ik wil me als kandidaat ten dienste stellen van de kiezers. Ik hoop een kans te krijgen om te groeien in dit politieke verhaal. Ik ben omringd door mensen waar ik mij goed bij voel, een groep waarin ik het volste vertrouwen heb en waarmee we samen vooruit kunnen. Ik ben zeer enthousaist en ambitieus en wil op die manier graag een meerwaarde zijn voor de partij.”

Landbouw en toerisme liggen Isabel nauw aan het hart. “We moeten onze landbouw in Heuvelland maximaal ondersteunen. Ze zijn deel van ons lokaal DNA. Landbouwers zorgen mee voor het landschap waar we in Heuvelland zo trots op zijn. Het landschap is meteen ook onze grootste troef naar toerisme toe. Economisch gezien zijn landbouw en toerisme – en bij uitbreiding horeca – belangrijk voor de gemeente. Tegelijk moeten we onze plaatselijke verenigingen steunen in hun initiatieven om leven te brengen in onze dorpen.”

 

 

Nieuws

Lees hier ons nieuwste huis-aan-huisblad voorjaar 2024

Beloofde fietspaden in Heuvelland blijven aanslepen: “We zijn het wachten beu”

Katrijn De Ruddere nieuw gezicht bij cd&v: “Jonge gezinnen aantrekken”