Rik Vanwildemeersch

Rik Vanwildemeersch

Politiek betekent voor mij onder de mensen komen en horen wat hun bekommernissen zijn. Op een manier communiceren die vertrouwen geeft en vertrouwen waard is. Luisteren met respect voor ieders eigenheid en vooral doen wat je zegt. Met een klare kijk en kennis de politiek dichter bij de mensen brengen. Via “gezond boerenverstand” de juiste keuzes mee helpen uitstippelen omdat iedereen zich werkelijk thuis mag voelen op onze mooie gemeente Hooglede-Gits.

Samen met mijn echtgenote Inge baat ik een landbouwbedrijf uit met een gesloten varkenshouderij en teelt van grove groenten voor de diepvriesindustrie.

Als voorzitter van de Landelijke Gilde van Hooglede ben ik vooral bekommerd om het welzijn van al de mensen die op het platteland leven en werken. Door vertegenwoordiging in tal van verenigingen en groepen komen we in sociaal contact met veel mensen. Vandaar dat ik ook kan luisteren naar eenieders mening om die mogelijks beter te begrijpen en te behartigen.

Op politiek vlak ligt mijn grote doelstelling om de mensen bewust te maken dat politieke keuzes dichter bij hun deur liggen dan ze soms beseffen. Door een open geest en communicatie kan er veel gerealiseerd worden.