Frederik Demeyere

Frederik Demeyere

Geboren en getogen in Hooglede, een 100% lokaal product, wil ik voluit gaan voor de toekomst van onze gemeente. Ik kies resoluut voor een bereikbare en geloofwaardige bestuursploeg, dicht bij de burger.

Vanuit mijn verleden in verschillende verenigingen in onze gemeente, ben ik gedreven om mensen samen te brengen. Dit was zo als oud-leider van KSA Bergjeugd Hooglede of als oud-kernlid van het JOC De Prik. Maar dit is ook vandaag zo als actief bestuurslid van het 5 Spaken comité vzw en bestuurslid van de kaartersclub De Ondankvrienden.

Jong en oud bij elkaar brengen en samen een warme lokale samenleving uitbouwen – daar wil ik mijn schouders 100% onder zetten. Met een lokaal bestuur dat oor heeft naar de verzuchtingen van de burgers.

Mijn motto? “Luisteren – denken – doen”.
Met deze ingesteldheid heb ik me de voorbije zes jaar ook geëngageerd als voorzitter van CD&V Hooglede-Gits.

Ik ga voor een modern bestuur, met een integrale en duurzame aanpak. Samenwerken met burgers en andere overheden, steeds ten dienste van een beter Hooglede-Gits. Mensen, middelen en mogelijkheden maximaal inzetten om onze gemeente beter te maken. Op deze manier kunnen we de uitdagingen als een kwalitatieve woonomgeving, fietsvriendelijke groene mobiliteit en de groeiende vraag naar een lokaal aanbod aan ontspanningsmogelijkheden vastpakken.

Politiek is voor mij enerzijds dossierkennis – want zonder achtergrond geen goed bestuur – maar anderzijds ook handen uit de mouwen. Want een gemeenschap of een dorp daar moet je aan bouwen, elke dag opnieuw. En dit engagement wil ik opnemen, met heel veel goesting.