Heuvellandse participatieraad al meer dan een jaar niet bijeengekomen

Publicatiedatum

Auteur

Geert Debergh

Deel dit artikel

De veelbeloofde Heuvellandse participatieraad, die in 2019 nog aangekondigd werd als hét middel om qua inspraak een stap verder te gaan en meer mensen te betrekken, is al meer dan een jaar niet meer bijeengekomen. Met amper drie bijeenkomsten op de teller blijkt het initiatief jammer genoeg een lege doos te zijn.

Cd&v Heuvelland draagt inspraak hoog in het vaandel. We merken helaas op dat de participatieraad niet meer bijeenkwam sinds 18 oktober 2021. Sinds de lancering van het initiatief, zijn de leden slechts drie keer bijeengeroepen. Raadslid Sarah Vandelanotte betreurt dit: “Nochtans werd de participatieraad aangekondigd als hét middel om een stap verder te gaan met de inspraak om meer Heuvellanders te betrekken. Dat hebben we als cd&v ook altijd sterk gesteund. Door een gebrekkige opvolging en onvoldoende engagement van het gemeentebestuur, lijkt deze raad nu op een sisser uit te draaien.”

In maart 2022 werd nog gecommuniceerd dat de participatieraad in zijn vormgeving zou herbekeken worden. “Ook die oefening komt maar niet van de grond”, gaat Sarah Vandelanotte verder. “We vragen nu een concreet plan van aanpak met concrete data, zodat we écht stappen vooruit kunnen zetten op vlak van inspraak.”

Nieuws

Lees hier ons nieuwste huis-aan-huisblad voorjaar 2024

Beloofde fietspaden in Heuvelland blijven aanslepen: “We zijn het wachten beu”

Katrijn De Ruddere nieuw gezicht bij cd&v: “Jonge gezinnen aantrekken”