Geen premie kinderopvang in Heuvelland: "Nochtans essentieel voor jonge gezinnen"

Publicatiedatum

Auteur

Nathan Duhayon

Deel dit artikel

Het gemeentebestuur van Heuvelland weigert in te gaan op de vraag van cd&v om een premie in te voeren voor de lokale kinderopvang. “Al onze buurgemeentes ondersteunen kinderbegeleiders, enkel Heuvelland blijft achter. Als we willen dat jonge gezinnen zich in Heuvelland vestigen, moeten we investeren in kinderopvang”, zegt Nathan Duhayon van cd&v.

Op de jongste gemeenteraad vroeg cd&v een premie en een jaarlijks contactmoment voor kinderbegeleiders. “Kinderbegeleiders draaien heel wat uren in lastige omstandigheden en vaak aan een zeer beperkt loon”, merkt Nathan Duhayon op. “Als we willen dat jonge gezinnen zich in Heuvelland vestigen, moeten we durven investeren in kinderopvang. Daarom vragen wij een premie én een jaarlijks bedankingsmoment ter ondersteuning van de kinderbegeleiders”, vindt Nathan Duhayon.

Al onze buurgemeentes ondersteunen kinderbegeleiders, enkel Heuvelland blijft achter.

De vraag komt niet uit de lucht gevallen. “Nagenoeg al onze buurgemeentes ondersteunen hun lokale kinderbegeleiders. De premies in buurgemeenten variëren. Poperinge en Vleteren kennen een speelgoedpremie, Ieper een opstart- en werkingspremie en in Zonnebeke en Langemark krijgen kinderbegeleiders naast een jaarlijkse premie ook een bedankingsmoment. Aangezien de vraag naar plaatsen in de kinderopvang ook in Heuvelland groot is, vragen we ondersteuning en erkenning voor de kinderbegeleiders. Kinderopvang is voor ons een essentiële pijler als we het aantrekkelijk willen maken voor jonge mensen om te wonen in Heuvelland”, besluit Nathan Duhayon.

 

Nieuws

Volle lijst voor cd&v: "Veel ervaring naast zeven sterke nieuwkomers en een gedreven kopman"

Vier Heuvellandse scholen moeten voortaan zelf buitenschoolse kinderopvang organiseren

Huis-aan-huisblad juni 2024: zeven straffe kandidaten voor Heuvelland