Groenzone in Keerstraat wordt speel- en recreatiezone

Publicatiedatum

Auteur

Margot Desmet

Deel dit artikel

De groenzone in de Keerstraat wordt een multifunctionele speel- en recreatiezone met een hondenweide, klim- en klauterzone met speelheuvels, trapveld, fruitboomgaard en wadi’s. De stad heeft samen met het Regionaal Landschap Leie en Schelde een ontwerp klaar. De start van de zaai- en grafwerken is voorzien in augustus-september 2024. Voor de opening wordt momenteel gemikt op het voorjaar of de zomer van 2025.

Nieuws

Buren vieren samen met de feestcheque en kiezen opnieuw hun Buur van het Jaar

De Europese Dag van de Buren – dit jaar op vrijdag 31 mei – brengt opnieuw duizenden buren samen. Ook in Waregem wordt dat in tientallen buurten gevierd, gewoon op straat of met een lekkere barbecue. Feestende buurten kunnen met een feestcheque van de stad rekenen op een financieel duwtje in de rug. We gaan dit jaar ook opnieuw op zoek naar de Buur van het Jaar.

Algemeen directeur Guido De Langhe met pensioen, Frederik Verdonck is opvolger

De gemeenteraad aanvaardde in de zitting van dinsdag 2 april het ontslag van algemeen directeur Guido De Langhe. De directeur gaat immers met pensioen op 1 juli. Ondertussen is met huidig financieel adviseur Frederik Verdonck ook zijn opvolger bekend.

Vanaf 1 mei half uur gratis parkeren in rode zone en uitbreiding blauwe zone

De gemeenteraad heeft op dinsdag 2 april het aangepast belastingreglement op het parkeren 2020-2025 goedgekeurd. De wijzigingen houden in dat je vanaf 1 mei het eerste half uur gratis kan parkeren in de rode zone en dat de blauwe zone wordt uitgebreid in de stationsomgeving. Dat nieuwe reglement is van kracht vanaf 1 mei 2024.