Gewijzigde samenstelling gemeenteraad en bijzonder comité sociale dienst

Publicatiedatum

Auteur

Stijn Willems

Deel dit artikel

Het voorbije jaar onderging onze fractie in de Gemeenteraad en de Raad voor Maatschappelijk Welzijn een aantal herschikkingen. Geert Janssens nam de voorzittershamer over van Arlette Sannen. Koen Vranken volgde Geert op als fractievoorzitter.

Geert werd ondertussen aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024.

Voor cd&v zetelen verder Simone Simons, Ludo Van Mellaerts en Anne-Sophie Weckx in de Gemeenteraad.

In het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst namen Marie Jeanne Hendrickx, Lotte Degol en Ben Mattheus de fakkel over van Sarah Meeuwens, Robby Baptist en Melina Vranckx. Schepen van Welzijn Inne Pauwels is voorzitter van het comité.

Het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst neemt de beslissingen rond individuele dienstverlening en maatschappelijke integratie. Het gaat bijvoorbeeld over de toekenning van een leefloon, financiële ondersteuning voor mensen met schulden of een voorschot op de werkloosheidsvergoeding.


Meer info via mail naar [email protected].

Nieuws

Nieuw speelbos in Averbode

In april werd in Averbode het nieuwe speelbos De Weefberg in gebruik genomen. Het nieuwe speelbos is ruim tweemaal groter dan het vorige en komt er door een samenwerking tussen de stad, Natuurpunt, Regionaal Landschap Noord-Hageland en Landschapspark de Merode.