Gemeentebestuur Kasterlee lanceert Horecaplan

Publicatiedatum

Auteur

Bart Hermans

Deel dit artikel

Het gemeentebestuur heeft samen met negentig uitbaters een horecaplan opgesteld. Het is zo de bedoeling om acties uit te werken om de horeca verder te stimuleren. Vooral in Tielen en Lichtaart is er wel nood aan extra zaken. 

“Corona veroorzaakte een acute crisis in de horeca. Normaal gezien zouden we die pas op het einde van de legislatuur opgesteld hebben maar we zijn er hierdoor vroegen aan begonnen.” Aldus burgemeester Ward Kennis. “We vonden het noodzakelijk dat de horeca-uitbaters erbij betrokken zouden worden. Zij moesten uiteraard mee hun zeg doen.”

Studiebureau

Een studiebureau nam het horeca-aanbod in Kasterlee mee onder de loep. Er kwamen verschillende sterke punten naar boven zoals het grote en diverse aanbod. “Er kwam naar voren dat je een groot en divers aanbod hebt in onze gemeente”. Aldus schepen van Economie Walter Van Baelen. “De zaken draaien over het goed en ondanks het grote aanbod kan elke uitbater zo wel zijn geld verdienen. Onze horecazaken staan ervoor bekend om kwaliteit aan te bieden.”

Cafés

Toch bracht de studie ook enkele aandachtspunten aan. “In Tielen en Lichtaart is het horeca-aanbod aanzienlijk lager dan in Kasterlee zelf.” Aldus Walter Van Baelen. Een andere vaststelling is dat het aan cafés aan het verminderen is. “Er zouden zeker zaken mogen bijkomen en de cafés die er nog zijn sluiten meestal rond middernacht. Er zijn geen zaken die open zijn tot de vroege uurtjes en dat is wel een gemis.”

Jongeren

Ook het aanbod voor jongeren zou erop vooruit mogen gaan. “De studie wijst uit dat onze gemeente weinig horecazaken heeft voor jongeren en zeker en vast weinig uitgaansleven.” 

Om de horeca een boost te geven stellen de uitbaters voor dat er een beter overleg komt tussen gemeente en horeca. Ze hopen zo dat de horeca meer inspraak krijgt in de zaken die een rechtstreekse invloed hebben op hun werking. Ze stellen dan ook voor een aanspreekpunt voor de horeca aan te stellen.

Dorpsgevoel

Het plan legt de focus op een vijftal actiepunten. Die plan wil onder andere de aantrekkingskracht van de horeca vergroten en versterken met andere activiteiten zoals wandelen en fietsen. In het plan staat ook dat de inwoners en uitbaters de troeven de gemeente beter moeten uitspelen. Er zijn voorstellen zoals het verbeteren van de bewegwijzering en het uitbreiden van de fietsinfrastructuur. Het gemeentebestuur wil zo het dorpsgevoel bewaren en uitspelen.

Nieuws

cd&v team KLT: Ria uit Tielen en Hilda uit Kasterlee

cd&v teamKLT verwelkomt op zijn lijst 2 vrouwelijke senioren: Ria uit Tielen en Hilda uit Kasterlee

cd&v team KLT: Karlijn uit Kasterlee en Julie uit Tielen

cd&v team KLT stelt u weer 2 jonge vrouwelijke kandidaten voor: Karlijn uit Kasterlee en Julie uit Tielen.

cd&v team KLT: Robby Diels en Bieke Van Ballaer, twee politieke kleppers uit Tielen

Net zoals vorige week mogen we weer 2 kandidaten uit Tielen voorstellen.